Zonguldak Valilik makamında imzalanan sözleşme töreninde Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Memur Sen'e bağlı Bem-Bir Sen Genel Teşkilatlandırma Başkanı Medeni Sevinç, Bem-Bir Sen Zonguldak İl Başkanı Veysel Özkan ile Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör katıldı.
İmza töreninden konuşma yapan Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Afet Müdürlüğünde çalışan personelimizin sosyal denge tazminatı ile ilgili olarak Bem-Bir-Sen sendikamızla anlaşmaya vardık. Sosyal denge sözleşmesini imzalayacağız. Hayırlı uğurlu olsun diyoruz dedi.
Ardından Bem-Bir Sen Genel Teşkilatlandırma Başkanı Medeni Sevinç ise yaptığı konuşmada,Bugün AFAD Zonguldak İl Müdürlüğü'nün yerel yönetimler hizmet kolunda genel yetkili sendikası olarak, işyerinde de yetkili sendika olarak Valimizle Türkiye'de bir ilki başardık. AFAD'da çalışan arkadaşlarımızın sosyal denge sözleşmesi tazminatının sözleşmesini Zonguldak''ta imzaladık. Bu Türkiye'de bir ilk olarak yerel yönetim çalışanlarının, belediye ve özel idare çalışanları itibariyle yeni yasayla beraber kazanmış olduğu haklarında yerel yönetim hizmet kolunda addedilen, beşikten mezara halka hizmetinde felaket halinde halkla bütünleşen AFAD kurumunun da bu haktan faydalandırılması noktasında son derece yetkili sendika olarak bundan memnunuz. İnşallah 81 ilimize de öncülük yapar ve 81 ilde de bu sözleşmeleri imzalıyoruz. Bu sözleşmenin hayırlı olmasını temenni ediyoruz diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Sosyal Denge Tazminatı sözleşmesi imzalanırken, Bem-Bir Sen Genel Teşkilatlandırma Başkanı Medeni Sevinç Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız'a katkılarından dolayı plaket takdim etti.
Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde çalışan 53 personeli kapsayan Sosyal Denge Tazminatı sözleşmesi 2 yılı kapsarken, maaşlara 326 TL zam gelmiş oldu.