Ereğli açıklarında batan Malta bandıralı Emma isimli kargo gemisinin denize bıraktığı 2 bin 500 ton gübrenin deniz kirliliği yaratıp yaratmayacağına dönük vatandaşın sorularını Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi yanıtladı, "Şuanda problem yok."

Geçtiğimiz günlerde Ukrayna'nın Karadeniz kıyısındaki Kerç limanından hareket eden 86 metre uzunluğundaki gemi, Arnavutluk'un Dıraç limanına gitmek isterken Ereğli açıklarında toplam 2 bin 500 ton gübre ile Malta bandıralı Emma isimli kargo gemisi batmıştı. Gemi ile ilgili çok çeşitli spekülasyonlar yapılırken gemi mürettabatı Ereğli Adliyesinde geminin batışı ile ilgili verdikleri ifadelerde geminin alt bölümündeki sacın kaynak bölümünün yarılması ile geminin battığını beyan ettikleri öğrenildi. Gemide bulunan yaklaşık 2 bin 500 ton gübrenin ise denize boşaldığı iddia edilirken bu bölgede denize giren vatandaşlar, "Deniz ne kadar temiz?", "Bu gemiden denize dökülen bazı maddelerin bomba yapımında kullanıldığı iddia ediliyor", "Sağlık problemi yaratacak mı?" sorularını bizde Kdz. Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi'ye ilettik.
Ekşi herhangi bir problemin olmadığını belirterek, "Geminin batış tarihi benim izinde olduğum dönemdeydi. Net bir bilgim yok. Denizlerin kirliliği ile ilgili zaten 15 günde rutin bir kontrol yapılıyor. Şuanda denizlerde herhangi bir problem yok" dedi.