Kdz. Ereğli’de Hatice Erdem Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi öğrencileri, şişe içerisinde denize atılan diplomalarını denize atlayarak aldı. Atlama esnasında aşırı heyecanlanan ve bacağına kramp giren bir öğrenci boğulma tehlikesi geçirdi. Öğrenci, arkadaşları tarafından kıyıya çıkartıldı. 

Kdz. Ereğlili İşadamı İrfan Erdem'in annesinin adını vererek yaptırdığı Ereğli Hatice Erdem Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi'nden mezun olan öğrenciler için Polis Evi çay bahçesinde tören düzenlendi. İlçe Mili Eğitim Müdürü Turan Akpınar'ın da katıldığı törende çok sayıda aile ve okul yönetimi de yer aldı.  

Her sene mezun olan öğrenciler için yapılan gelenek bu sene de sürdürüldü. Öğrencilerin diplomalarının bulunduğu şişeler denize atıldı. Öğrenciler de sırayla şişelerin arkasından okul kıyafetleriyle denize atladı. Suyun yüzeyindeki şişeleri alan öğrenciler, daha sonra yüzerek yeniden karaya çıktı. Bu sırada bacağına kramp giren isminin Batuhan Sezer olduğu öğrenilen öğrenci boğulma tehlikesi atlattı. Sezer, arkadaşlarının yardımıyla denizden çıkarıldı.  

Diplomasını boğulma tehlikesi yaşayarak alan öğrencinin hayati tehlikesinin olmadığı ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.