Meslek Yüksekokulları Denizcilik Programları VII.Öğrenci Çalıştayı ve Meslek Yüksekokulları Denizcilik Programları Çalışma Grubu XVII. sine Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu’nun Ev Sahipliğinde Yapacağı Bildirildi.

Açıklama şöyle:

Denizcilikte eğitim-sektör ilişkisinin masaya yatırıldığı, alanında  yetkin birçok akademisyenin, sektör temsilcisinin ve üst düzey bürokratların katılımıyla gerçekleşen Meslek Yüksekokulları Denizcilik Programları Öğrenci ve Meslek Yüksekokulları Denizcilik Programları Çalışma Grubu Çalıştaylarına 2017-2018 akademik yılında  Bülent Ecevit Üniversitesi Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu ev sahipliği yapacaktır.

Bölge tanıtımı ve Eğitim Turizmi bağlamında ilçemize katkıları bulunacak olan çalıştay için yüzleri aşan sayıda öğrenci, akademisyen ve özel sektör temsilcisi Kdz. Ereğli’ye gelecektir.

Bu yıl 4-6 Mayıs 2017 tarihleri arasında 6’ncısı Sinop Üniversitesi  Gerze Meslek Yüksekokulunun ev sahipliğinde, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Selçuk Sert, Milli Eğitim Bakanlığı Bakanlık Müşaviri Mehmet UĞURELLİ, Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet TABAK, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Eğitim ve Belgelendirme Daire Başkanı Cem ERDEM, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdür Yardımcısı Hakan FİKİRCİOĞLU, Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Alev ERENLER ile üst düzey birçok bürokratın yanı sıra, sektör temsilcileri ve Denizcilik Programı öğrencilerinin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

Okulumuzu temsilen Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı  ikinci sınıf öğrencileri Didem AKKIRAÇ, Ahmet Buğra BALTA , Yunus Emre ŞENGİL ve bir öğretim görevlisi çalıştaya katıldı.

Çalıştayda, Denizcilik programları ve Denizcilik sektörü ile alakalı birçok sorun masaya yatırıldı. Ayrı oturumlarda bir araya gelen akademisyenler, sektör temsilcileri ve öğrenciler, Denizcilik programlarının sorunlarına karşı çözüm önerileri ortaya koyarak; önemli konuları müzakere ettiler. Ayrıca çalıştayın kapanış oturumuna katılan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Selçuk Sert’e, yayınlanan sonuç bildirgesi ve sektörel sorunlar iletildi. Çalıştayın kapanış oturumunda bir konuşma yapan Müsteşar Yardımcısı Ahmet Selçuk Sert, ‘Meslek Yüksekokulları Denizcilik Çalıştayı’nın hayırlı olmasını dileyerek, iletilen problemler ile yakından ilgileneceğini vurguladı. Tüm misafirlere ve katılımcılara Sinop Tarihi kapalı Cezaevi, Akkum, Hamsilos Fiyordu, İnceburun gibi tarihi ve doğal güzellikleri gezdirildi. Çalıştayın kapanış oturumu plaket takdimi ile sona erdi. ‘Meslek Yüksekokulları Denizcilik Çalıştayı’na katılan konuklar, Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde düzenlenen Gala Yemeğinde bir araya geldiler.