Kdz.Ereğli-Alaplı karayolundaki Sevgi, Barış, Dostluk Plaj ve Mesire Alanı Tesisleri sadece ilçe halkına değil Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen vatandaşlarla yurt dışından izinlerini geçirmek için gelen gurbetçilere de ev sahipliği yapıyor.

Tesislerde gün boyu anonslar yapılıyor, halkın kullanım yerleri belirli aralıklarla dezenfektan ediliyor, görevlendirilen personeller vatandaşları maske takmaları, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymalarını istiyor. Tüm bunlara rağmen vatandaşların kurallara uymadığı görülüyor.

Kdz.Ereğli-Alaplı karayolunda ise araç ve insan yoğunluğu devam ediyor. Plajlar mevkisinde can kurtaranlar 30 boğulma vakasına müdahale etti.

Kdz.Ereğli ve Alaplı ilçelerinde sıcak havadan bunalan vatandaşlar sahillerde yoğunluk oluşturdu.

PLAJ VE MESİRE ALANLARI DOLDU

Ereğli ve Alaplı ilçeleri arasındaki 2 kilometrelik sahil şeridindeki plajların ve mesire alanlarının yanı sıra Köseağzı mevkisindeki sahile akın eden vatandaşlar, güneşin ve denizin tadını çıkardı.

SABAHIN ERKEN SAATLERİNDE HAREKET BAŞLIYOR

En yoğun günlerinden birini yaşayan plajlara erken saatlerden itibaren aileleriyle gelen günü birlik tatilcilerden bazıları kumsalda çocuklarıyla oynadı, bazıları da serinlemek için sık sık denize girdi.

12 CAN KURTARAN, 4 SAĞLIK PERSONELİ...

Ereğli Belediye Plaj Tesisleri Sorumlusu Namık Şahin, 2 kilometrelik sahil şeridinde 12 can kurtaran, 4 sağlık personelinin, 3 bot ve 1 jet-ski ile yaşanabilecek olumsuzluklara karşı görev yaptığını söyledi.

SADECE EREĞLİ DEĞİL TÜRKİYE'YE HİTAP EDİYOR

120 bine yaklaşan ilçe nüfusunun yanı sıra Türkiye'nin farklı bölgeleri ve yurt dışından gelen gurbetçileri 2 kilometrelik sahil şeridinde misafir etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Şahin, "Ereğli  Sevgi, Barış ve Dostluk Tesislerimizde Bartın, Karabük, Düzce, Zonguldak, Ankara başta olmak üzere Türkiye'nin farklı bölgeleri ile yurt dışından gelen gurbetçilerimizi ağırlıyoruz. 7 Gözetleme kulesinde görevli can kurtaranlar bot ve jet-skiler ile koordineli olarak yaşanabilecek olumsuzluklara karşı sabahın erken saatlerinden, tesislerimizin kapanışına kadar görev yapmakta." dedi.

ANONSLAR YAPILIYOR, GÖREVLİLER UYARIYOR...

Şahin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yapılan anonsların yanı sıra görevlendirilen personelin vatandaşların maske takmaları, sosyal mesafeye uymaları ve hijyen kurallarına dikkat etmeleri konusunda uyarılarda bulunduğuna değinerek, "Girişlerde gerekli dezenfektan işlemleri yapılıyor, ateş ölçümleri gerçekleştiriliyor. Gün boyu vatandaşlarımızın kullanım alanları belirli aralıklarla dezenfektan ediliyor. Şezlongları sosyal mesafe kuralları kapsamında yerleştirdik" dedi.

30 BOĞULMA VAKASI

Şahin, bölgede görevlendirilen cankurtaranların 30 boğulma olayına müdahale ettiğini bunlardan 6'sına tıbbi müdahale gerçekleştirildiğini, herhangi bir can kaybı da yaşanmadığını anlattı.

TRAFİK YOĞUNLUĞU

Yoğunluk nedeniyle Ereğli-Alaplı arasındaki karayolunda uzun araç kuyrukları oluşuyor. Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler güzergahta radarlı hız kontrolü yapıyor. Güzergahta üzücü bir olay yaşanmaması için hem sürücülerin hem yayaların hem de yetkililerin duyarlı olmaları, gerekli tedbirleri mutlaka ama mutlaka almaları isteniyor.

POSBIYIK BİZZAT TAKİP EDİYOR

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, plaj ve mesire alanlarında yapılan çalışmaları da yakından takip ediyor. Posbıyık, zaman zaman plaj ve mesire alanlarına giden ve vatandaşlarla sohbet ediyor.