Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Derin Deniz Deşarj Sistemi inşaatı deniz çalışmalarının deniz altından geçecek boru hattı için imar planı istenmesinden dolayı durduğunu bildirdi.

Alaplı Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı olağan toplantısında Belediye Meclisi üyelerini bilgilendiren Çimenoğlu, birkaç ay önce başlayan Derin Deniz Deşarj Sistemi inşaatının devam ettiğini ancak denizde yapılan çalışmaların genelge değişikliğine takıldığını söyledi.

Değiştirilen genelge ile artık deniz altına döşenecek boru hattı için de imar planı istendiğini belirten Çimenoğlu şöyle konuştu;

“Çalışmaya devam edebilmek için Ankara ve Kdz. Ereğli Liman Müdürlüğü nezdinde epeyce bir mücadele ettik. Kdz. Ereğli Liman Müdürlüğü, genelgede yapılan değişikliği hatırlatarak, yüklenici firmanın denizde çalışmasına izin vermiyor. Biz imar planımızı yapıp Bakanlığa müracaatımızı yaptık ancak Bakanlık onayı yaklaşık 6-7 ay sürüyor. Biz bu süreyi çalışarak değerlendirelim istedik ve Bakanlık ve Kdz. Ereğli Liman Müdürlüğü’nden şifai izin alarak denizdeki çalışmalara devam ettik. Fakat Kdz. Ereğli Liman Müdürlüğü Sahil Güvenlik ekiplerince şikayet olduğu gerekçesiyle çalışmalarımız durduruldu ve para cezası uygulandı. Şu anda karadaki çalışmalarımız devam ediyor ancak denizde herhangi bir çalışma yapamıyoruz. Hazırladığımız imar planı Bakanlık tarafından onaylandığında tekrar deniz çalışmalarına başlanacak. Ancak, çalışmaların tamamlanması da bu nedenle biraz gecikecek.”

 

“TERMİNAL İÇİN KREDİ MEKTUBUNU ALDIK”

Terminal yapımı için İller Bankası’ndan kredi mektubunu da aldıklarını belirten Belediye Başkanı Çimenoğlu, “Belediye Meclisimizden aldığımız yetki doğrultusunda önceki hafta Ankara’ya giderek İller Bankası’ndan kredi mektubunu aldım. Önümüzdeki hafta İstanbul’a giderek, ön çalışmalara başlayacağız“ dedi.

 

“ERDEMYUVA ÜSTGEÇİDİNİN MONTAJI YAPILACAK”

Erdemyuva’ya yapılacak üstgeçidin yüklenici firma tarafından temelinin atıldığını da hatırlatan Belediye Başkanı Çimenoğlu, “Üst geçidin yapımı tamamlandıktan sonra gelip montajını yapacaklar“ dedi.