Türk-İş Genel Sekreteri ve Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı iken 6 Ağustos 1999 tarihinde evinin önünde uğradığı alçakça silahlı saldırıda katledilen İşçi Lideri Şemsi Denizer, ölümünün 12. yıldönümünde Çaycuma'daki mezarı  başında anıldı.

 

1990 Madenci Grevi ve 4-8 Ocak 1991 Ankara Yürüyüşü’nün lideri Şemsi Denizer için Çaycuma’ya bağlı Gökçehatipler Köyü’nde bulunun kabri başında düzenlenen anma törenine GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç, Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, Nebioğlu Belediye Başkanı Ertan Aydoğan, İl Genel Meclisi Üyesi Umut Başoğlu, GMİS eski Genel Başkanı Ramazan Denizer, GMİS’in şubelerinin başkan ve yöneticileri, çok sayıda maden işçisi, GMİS personeli ve vatandaş katıldı.

 

Törende Kuran-ı Kerim okundu, dualar edildi.

 

Törene katılanlar Şemsi Denizer’in kabrine karanfil bıraktılar.

 

Denizer’in kabri başında bir konuşma yapan GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, şunları söyledi;

 

“Aramızdan ayrılışının 12. yılında Genel Başkanımız Şemsi Denizer’i saygı, sevgi ve şükranla anmak üzere buradayız.

Şemsi Denizer, Sendikamızın Genel Başkanı ve  Türk-İş’in Genel Sekreteri olarak görev yaptığı bir dönemde, 6 Ağustos 1999 tarihinde ve

Sendikamızın 6. Olağan Genel Kurulu’nun birinci günü akşam saatlerinde evinin önüne kurulan bir pusuda katledildi.

Şemsi Denizer, 1990 yılındaki Büyük Madenci Grevi’nin ve

4-8 Ocak 1991 tarihleri arasında gerçekleştirilen Ankara Yürüyüşümüzün lideri olarak hem ülkemiz hem de dünya sendikal mücadele tarihinde önemli izler bıraktı.

Kısa ömrünü, emek ve demokrasi mücadelesi ile dolu dolu yaşadı. Biz madenciler ve Zonguldak halkı olarak onu unutmadık ve unutturmayacağız.

Şemsi Denizer, yaşamı boyunca demokrasi mücadelesinin içinde yer almış, hiçbir zorluktan yılmamış, kararlı, yürekli ve her zaman liderliğini kabul ettirmiş bir meşale olarak,

emek ve demokrasi mücadelesinde Genel Maden İşçileri Sendikamıza ışık tutmaya devam edecek.

         Kabri başına gelerek O’nu unutmadığınızı ve unutturmayacağınızı gösterdiğiniz için sizlere ve tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz.

Şemsi Denizer’i ve tüm demokrasi şehitlerimizi bir kez daha saygı, şükran ve rahmetle anıyoruz”.