TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı iken 6 Ağustos 1999 tarihinde evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda sonucu hayatını kaybeden Şemsi Denizer kabri başında anıldı.

TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve GMİS Genel Başkanı iken 6 Ağustos 1999 tarihinde evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda sonucu hayatını kaybeden, 1990 Büyük Madenci Grevi ve 4-8 Ocak 1991 Zonguldak-Ankara Madenci Yürüyüşü'nün öncüsü Şemsi Denizer ölümünün 13. yılında Çaycuma Serdaroğlu köyünde bulunan mezarı başında anıldı.
Anma törenine GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, GMİS Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, GMİS Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç, GMİS Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam, GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, GMİS'in Karadon, Üzülmez, Kozlu, Armutçuk, Merkez, MTA ve Amasra şubelerinin yöneticileri, CHP Çaycuma İlçe Başkanı Umut Başoğlu, Çaycuma Muhtarlar Derneği Başkanı Cemil Usluer ve yönetimi ile çok sayıda madenci ve vatandaşlar katıldı.
Okunan Kuran-ı Kerim'in ardından Denizer'in kabrine karanfiller bırakıldı.
Denizer'in kabri başında bir konuşma yapan GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Bundan 13 yıl önce Türk-İş'in Genel Sekreteri ve sendikamızın başkanlığını yaparken, evinin önünde uğradığı bir saldırı sonucu hayatını kaybeden Türkiye sendikacılığının değerli isimlerinden, Türkiye'de ve dünyada sendikacılıkta ilk akla gelen isimlerden olan rahmetli genel başkanımızı anmak için buradayız. O demokrasiyi benimsemiş, özümsemiş, sendikacılığı ücret sendikacılığının da ötesinde demokratik anlamda hak arayan bir kurum olarak görmüş ve Türkiye'de emekten yana olmuş, herkesin takdirini kazanmış bir isim. O'nun sendikacılık ve demokrasi adına yapmış oldukları, GMİS ve maden işçilerine örnek olacak. Onun yaktığı meşalenin, ardından yürümeye devam edeceğiz. Başkanımızın ruhu şad olsun dedi.