TEMA Vakfı Kdz. Ereğli Şubesi ile ZKÜ Ereğli Eğitim Fakültesi'nin ortaklaşa düzenledikleri çevre eğitimleri sürüyor.

TEMA Vakfı Kdz. Ereğli Şubesi, ZKÜ Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi Derin Deniz Araştırma Merkezi ile ortaklaşa düzenledikleri eğitim TED Kdz. Ereğli İlköğretim Okulu 5-6- ve 7. sınıflarla gerçekleştirildi.
Eğitimde ZKÜ Ereğli Eğitim Fakültesi öğretmenleri, TED Öğretmen ve Öğrencilerinin yer aldığını ifade eden TEMA Vakfı Kdz. Ereğli Şube Temsilcisi Nilgün Durak eğitimin verimli geçtiğini söyledi.
Derin Deniz Araştırma yetkililerinin yaptığı sunum ile deniz kirliliğinin fazlalığı öğrencileri dehşete düşürürken, kirlilikler konusunda yapılan etkin ve yoğun çalışmalar da anlatıldı.
Gerçekleştirilen eğitim ile ilgili TEMA Vakfı Kdz. Ereğli Şube Temsilcisi Nilgün Durak şu bilgileri verdi:
TEMA Vakfı olarak İlçemizde yaklaşık 6 yıldır sürdürdüğümüz Eğitim çalışmalarımız çerçevesinde Eğitim Fakültesi ve TED İlköğretim Okulları Konferans Salonlarında değerli eğitimcilerimizle ve öğrencilerleydik.
Fakültemiz Sosyal Bilgiler Öğretmen adaylarımızla gerçekleştirdiğimiz Küresel Isınma ve Su Altında Çevrecilik konulu seminerimizi Derin Deniz Araştırma Merkezi yetkilileri ve aynı zamanda dalgıçları olan Volkan Demircioğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Altuntaş ile öğrenci dalgıç arkadaşlarımızla gerçekleştirdik.
Deniz altında da insan marifetiyle! Oluşan ve neredeyse nefes almayı engelleyen çöpler ve inanılmaz çeşitliliği, çinekop balığının bile korumaya alındığı gibi hepimizi dehşete düşürecek kadar fazla kirlilik olmasına karşın Derin Deniz yetkililerince yapılan sunumda bu kirlilikler konusunda yapılan etkin ve yoğun çalışmaların tüm detayları ile anlatılması, interaktif sunumlar bizlere denizlerimizin geleceği konusunda umut verdiği gibi son derece keyifli ve eğitirken eğlendiren sunuşları konuyu ilginç kıldı.
Yine bugün TED İlköğretim Okulları 5–6 ve 7.Sınıflar, Yavru TEMA adayları öğrencilerimizle de gönüllülük esasında çalışan TED'deki genç öğretmenlerimizden Ülkü Kırçıl Ateş aracılığı ile birlikteydik.
Küresel Isınma-Çevre Kirleticileri konularında yaptığımız eğitime öğrencilerin katılımı, dikkatle dinlemeleri ve çözüm önerileri en az Fakültemiz gençleri kadar akılcı ve umut olumluydu oldu. Yerli Malı-Yerli Tüketim haftası nedeniyle onların da bize hazırladıkları ve çevre korumacılığın öne çıktığı kutlama sunumları, şiirleri geleceğimizin ne kadar bilinçli insanlarla olacağının açık kanıtıydı. Gerçekten mutlu olduk.
TEMA çalışanları olarak gelecek nesile konularımızla ilgili yaptığımız bilgi aktarımlarının geleceğimizi şekillendireceği inancını bir kez daha yaşattılar bize. Yaşadığımız evrene, yakın çevremize bir anlamda borcumuz olan bilgileri sunmanın huzuru da elbette yadsınamaz.
Çevre konusunda bizden istenen çalışmalara içtenlikle destek olacağımızı, siz değerli basınımız aracılığı ile bir kez daha duyuruyor, yaşadığı topluma borcu olduğu bilinci ile hareket eden, gönüllü anlayışına sahip herkese kolaylıklar diliyoruz.