CHP Krz. Ereğli ilçe Başkanı Sertan Ocakçı, belediyenin düzenlediği şenlikte yaşanan trafik karmaşasına dikkat çektiği açıklamasında, “Son günlerde, Karadeniz Ereğli kent merkezinde, altyapı çalışmalarından kaynaklanan bir başıboşluk ve sorunlar yumağı ile karşı karşıyayız. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan su hatları yenileme çalışmaları dolayısıyla, haftalardır, kent insanını çile içine iten, yaya ve araç trafiğini perişan eden sıkıntılar yaşandığı herkesin malumu.” Dedi.

Ocakçı, kendilerinin de , DSİ tarafından yapılan bu çalışmaların kent için taşıdığı önemi bildiklerini  ve on binlerce yurttaşın gelecek yıllar içinde su konusunda hiçbir sıkıntı yaşamamalarını sağlayacak bu yatırımı önemsediklerini belirterek açıklamasına şöyle devam etti.

“Ancak, hat yenileme çalışmalarının plan ve programdan uzak görüntü içinde yapılması dolayısıyla vatandaşlarımızın yaşamak zorunda bırakıldıkları sorunlara kayıtsız kalamayız.

Bu düzensizlikler yetmiyormuş gibi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında, şu an çalışmaların devam ettiği Devrim Bulvarı'ndaki Atatürk Anıtı ve civarının taşıdığı önem ortadayken ve bu bayram dolayısıyla kentin bu noktası ile anıtın gerekliliğini tartışmak bile gereksizken, yerel yönetimin duyarsızlık göstermesi manidardır.

 Yetmediği gibi ilk günü yine 19 Mayıs tarihine denk getirilen ve üç gün sürecek olan Çilek  Şenliği boyunca da, gerek şenliğe katılmak gerekse de güneşli geçen hafta sonunu sahil bandında geçirmek arzusu taşıyan binlerce vatandaşı toz toprak içinde yürütmek, yetmediği gibi araç sürücülerine birkaç yüz metrelik güzergâhta bile trafik çilesi yaşatmak akıllara uygun bir karar değildir. Bu kararlar ile  Orta cami, çarşı içi ve çevresinde ki esnafın kan ağladığını ve siftahsız günler geçirdiğini görmezden gelinmesi ise daha da manidardır.

Ne yazık ki Karadeniz Ereğli'yi yönetenler, kentin en önemli yatırımı olarak gördükleri bu çalışmada bile, vatandaşın huzur ve sağlığını düşünmeyen ve ben yaptım, oldu mantığına örnek gösterilebilecek kararlarıyla, bu yatırıma bile olumsuzluk katmayı başarmışlardır. Hele ki, 19 Mayıs günü, kent içinde sürdürülen bu çalışmaların da etkisiyle, Atatürk Anıtı önünün otoparka çevrilmesi ile ilgili sorumlu her kesimin bu densizliğe seyirci kalmalarının izah edilebilir bir tarafı yoktur.”