Zonguldak'ta DSİ Misafirhanesi'ne yerleştirilen 22 depremzede, felaketi atlatmalarına rağmen her gece deprem olacakmış hissi ile uyuyor.
Van'da meydana gelen deprem felaketinden kurtulan 56 depremzede Zonguldak'a nakledildi. Orman Bölge Müdürlüğü, ÇATES Termik Santrali ve DSİ Misafirhanelerine yerleştirilen depremzedeler, gazeteciler ile felaketin ardındaki mutluluğu paylaştı.
DSİ Misafirhanesi'ne yerleştirilen 22 depremzedenin çocukları ise güneşli havanın tadını çıkarttı.
Misafirhanenin en önemli simgesi 72 yaşındaki Salih Sevinç oldu. 4 erkek çocuğu, 5 kız çocuğu, 6 torunu bulunan Salih Sevinç, evinin önündeyken depreme yakalandığını anlattı. Devletin kendilerine sahip çıktığını ifade eden Sevinç, kendine has şivesiyle şu sözleri söyledi:
"Pazar günüydü, Allah'tan herkes dışarıdaydı. Dışarıda olduğu için zayiat olmadı. Çok zorluk çektik. Devlet var olsun, bize sahip çıktı. Bizi buraya dağıttılar. Türkiye'yi Allah var etsin. Biz Türkiye'mizden çok razıyız. Allah razı olsun."

SANKİ EVİMİZDEYMİŞİZ GİBİ
Depremden iki çocuğu ile kurtulup Zonguldak'a gelen Leyla Sevinç de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız'a teşekkür etti. Deprem anında ölümü beklediklerini söyleyen Sevinç, şöyle konuştu: "Sarsıntı olduğu zaman çocuklarım mutfaktaydı. Onları dışarı kaçırabilmek için çabaladık. Biz salonda ölümü bekledik. Rabbim hiç kimseye göstermesin. Başbakan Erdoğan'a çok teşekkür ediyoruz. Devlet bize sahip çıktı, bizi kanadı altına aldı. Zonguldak Valisi'ne teşekkür ediyoruz. Sanki
evimizdeymiş gibi bizimle çok ilgilendiler."

İŞ BEKLİYOR
Yaşadığı felaketi anlatan 34 yaşındaki Servet Dağdelen ise Zonguldak Valisi ve işadamlarına çağrıda bulundu. Devletin kendilerine sahip çıktığını anlatan Dağdelen, iş verildiği takdirde çalışmak istediğini söyledi. Dağdelen, sarsıntıyla beraber eşiyle dışarı koştuklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Sanki binalar üzerimize geliyordu. Şehir merkezine doğru baktığımda her taraf toz dumandı. Göz gözü görmüyordu. Millet her bir yandan bağırıyordu. Bayılanlar, düşenler, yaralılar vardı. Evimizin hemen 100 metre ilerisinde bir bina çöktü. Orada çok korktuk. Bütün insanlar bize kucak açtı.
Bir tabak yemeği onlar yedi, bir tabağı bize gönderdiler. Bize kucak açtıkları için çok teşekkür ediyorum. Zonguldak Valisi ve işadamlarına sesleniyorum. Devletten Allah razı olsun. DSİ Misafirhanesi'nde kalıyoruz ama burada akşama kadar oturmak yerine bir işte çalışmak istiyorum."
Sağlık Müdürlüğü Sosyal Çalışmacı Olcay Çakmak ile birlikte ailelerle ilgilenen Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Çocuk Gelişimi Uzman Selma Özdemir de aileler ile yaptığı görüşmeleri şöyle aktardı:
"Yaşadıkları kolay bir şey değil. Mutlaka izler bırakmıştır. Bunları çözmeye çalışacağız. Şimdilik durum normal gözüküyor. Ailelerin söylediği ilk depremden o kadar etkilenmedikleri, ikinci depremden sonra korktuklarını ifade etti.
Hatta her an Zonguldak'ta da deprem olabilir korkusuyla uyuduklarını belirttiler."