Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) öğrencisi Adem Yıldırım (25), 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde yaşamını yitirenler için 1 saatlik saygı duruşunda bulundu.

Yıldırım, Meşrutiyet Mahallesi Gazi Paşa Caddesi üzerinde vücudunun etrafına karanfiller koymasının ardından "17.08.1999 sesimi duyan var mı?" yazılı kağıt tutarak yaklaşık 1 saat saygı duruşunda bulundu. Çevreden geçen vatandaşlar ise Adem Yıldırım'ın tek kişilik eylemini izledi. 

Ahmet Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, Marmara Depremi'ni 9 yaşındayken Bursa'nın Gemlik ilçesinde yaşadığını ve depremi çok iyi bildiğini söyledi. 

Depremde her yerde insanların kötü halini gördüğünü belirten Yıldırım, "Aylarca insanların cesetleri toparlanamadı. Bir sürü insan cesetlerin kaldırılması için çabalıyordu. Siz aylarca çadırlarda ceset kokularıyla yaşadık. Evlerimize giremiyorduk. Ben bunları yaşarken 9 yaşındaydım. Toplumumuzun kesinlikle unutmaması gereken bir acıdır. Bizim için tarif edilemeyecek bir acı. Onun için depremde hayatını kaybeden şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunmak istedim" ifadesini kullandı. 

Gemlik'te her yıl saygı duruşunda bulunduğunu vurgulayan Adem Yıldırım, şunları kaydetti:

"Gemlik'te her yıl saygı duruşunda bulunuyorum. Burada üniversite okuduğum için Zonguldak'ta yapmaya karar verdim. Deprem zamanı o çok duyulan yazıyı yazarak saygı duruşunda bulundum. Tek kişilik eylemim sırasında polis ekipleri kimliğimi inceledi. Ancak zabıta görevlilerinin yaklaşımı hiç hoş değildi. Bana 'buradan git ve başka yerde dur' dediler. Bende bugün ayın 17'si ne olduğunu biliyormusun diye sormamın ardından gittiler."