Van depreminin ardından Zonguldak'a gelen depremzede çocuklar, büyük bir heyecanla okullarına başladı.
Van'da yaşadıkları deprem felaketinin ardından yetkililer tarafından Zonguldak'a getirilen 5 depremzede aile ÇATES Misafirhanesi'ne yerleştirildi. Misafirhanede kalan Ateş ailesinin 3 çocuğu Helin (8), Aydanur (11) ve Mervenur (11) okula başladı. Okuması için ailesini ve kardeşlerini Van'da bırakıp gelen Emircan da (11) amcasının çocukları ile beraber Zonguldak'a geldi. Yaşadıkları felaketin acılarının unutmaya çalışan depremzede öğrenciler, heyecanla geldikleri okullarında yeni arkadaşlarıyla kaynaştılar.

AİLESİNİ BIRAKIP GELDİ
Teneffüslerde arkadaşlarıyla oyun oynayan Emircan Ateş, çok özlediği ailesine selam gönderirken, Işıkveren İlköğretim Okulu'nda son derece iyi karşılandıklarını söyleyen Anılcan Ateş de, "Van'dayken Pazar günü bizim düğünümüzdü. Deprem oldu. Panik, yüksek sesle herkes bağırıyordu. Rahatsızlanan vardı. Benim ailem burada değil. Buraya okumak için geldim. Allah devletimizden razı olsun. Burada iyi karşılandık. Ben ninem ile buraya okumak için geldim. Okuduktan sonra büyük meslek sahibi olmak istiyorum.
Anneme buradan selam gönderiyorum. Annem babam Van'da kaldı" diye konuştu.  Çocuklarını okula gönderen 31 yaşındaki Mensur Ateş ise, "Çocuklar bu gün okula başladı. Okul müdürü geldi çocukları aldı, beraber giysi alındı. Okul ihtiyaçları temin edildi. Çocuklarımız okula başladı. Çocukların psikolojileri Van'dan daha iyi durumdadır. Allah devletimizden razı olsun. Bizlerle çok iyi ilgileniyorlar. Burada okula dört çocuk gidiyor. Biri ağabeyimin oğlu. Okuması için O'nu Van'dan getirdim" diye konuştu.
Felaketi anlatan 11 yaşındaki Aydanur, yeni sınıfında ikizi Mervenur ile yan yana oturuyor. Deprem sonrası Zonguldak'a geldiklerini söyleyen Aydanur, "Deprem olunca bizim amcamızın düğünüydü. Deprem olunca herkes bağırıyordu. Benim ninem fenalaştı. Amcam geldi, bizim ismimizi yazdırdı. Sonra Zonguldak'a geldik. Buraya okumak için geldik. Büyüyünce meslek sahibi olmak istiyoruz. Okula bu gün başladık. Çok heyecanlanmıştım, şimdi de çok heyecanlıyım. Okula ilk geldiğimiz anda çok heyecanlandım, arkadaşlarımı çok merak ettim. İyi ki buradayız" dedi.
Zonguldak ve Van Valisi'ne teşekkür eden Mervenur da, "Allah devletimizden razı olsun. Bizi buraya gönderdiler.
Evet okuyacağız, öğretmen veya doktor olacağız. Zonguldak ve Van Valisi'ne teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.