Van'dan gelen ve Zonguldak'ta misafir edilen depremzedelerden Servet Dağdelen, çaresizliğe isyan ederek, Birileri artık sesimizi duysun. İş istiyoruz 250 TL ücret verildi bu para bize 1 hafta yetti. Valimiz bize maden ocaklarında iş imkanı sundu ama biz daha önce bu işi yapmadığımız için korkuyoruz dedi.

 

 

Van depreminin ardından zor günler geçiren depremzede vatandaşlar yardım ve destek bekliyor. Ayda 250 lira nakit yardımı yapıldığını aktaran Vanlı vatandaşlar, daha rahat yaşamak için de çalışmak istediklerini aktarıyor.

Servet Dağdelen, 30 yaşında, evli. Yaklaşık 40 gündür Zonguldak'ta yaşayan 90 depremzedelerden biri. Devlet Su İşleri Misafirhanesi'nde kalan Dağdelen, devletin kendilerine sahip çıkmasından çok memnun olduklarını, sadece boş beklemek ve aileleri için para kazanamamanın sıkıntısını yaşadıklarını belirtiyor. Dağdelen, "Devletimiz bize sahip çıktı ve Zonguldak'a gönderdi. İş konusunda sıkıntılarımız var. Şu anda boştayız, kimi ailelerimizin maddi geliri hiç yok, kimisinin var. İş istedik ama devlet bize o imkânı sağlamadı. Van'daki akrabalarımızın gönderdiği paralarla ayakta duruyoruz bir de devletin çocuklara verdiği 250 lira bir ücret var. DSİ lojmanında kalıyoruz. Van'da imkânlar düzelince memleketimize döneceğiz. Bu süre zarfında geçici bir iş bulmak istedik ama nasip olmadı." dedi.
Boş ve çaresiz beklemenin çok zor olduğunu kaydeden Dağdelen, şunları söyledi: "Birileri sesimizi inşallah duyar. Gelsin bize şu işi yapın desinler. İş olmayınca günlerimiz çok sıkıcı geçiyor. Sabahtan akşama kadar oturuyoruz. Benim mesleğim mermercilik, mesleğimle ilgili iş aradım. Ama kime gittiysem bana 'sezon kapandı' dedi. Onlar da haklı, bir söz söylemeye hakkımız yok. Biz iş istiyoruz. Başka bir şey isteyecek yüzümüz yok."
Valiliğin geçen ay 250'şer lira verdiğini anlatan depremzede, "Bu para da bize bir hafta yetti. Van'dan akrabalarımızın gönderdiği paralarla ayakta duruyoruz. Sayın Valimiz bize maden ocaklarında iş imkânı sundu ama biz daha önce bu işi hiç yapmadığımız için korkuyoruz. Zaten depremde enkazın altından kaçtık geldik, o korkuyu yaşadıktan sonra yerin altında nasıl çalışalım?" şeklinde konuştu.