Ereğli Özel Yıldırım Koleji tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Gazete Günleri etkinliği ödül töreniyle sona erdi. Öğrenciler tarafından hazırlanan gazetelerde yer alan, haber, fotoğraf, mizampaj dalında ilçede görev yapan yerel ve yaygın basın temsilcilerinin oyları ile derece alanlar belirlendi.

 

Okul Müdürü Ahmet Arıkçı, okul konferans salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, öğrencilere ve etkinliğe destek veren basın temsilcilerine ortaya çıkan sinerjiden dolayı teşekkür etti.

Arıkçı'nın konuşmasının ardından, öğrenciler tarafından tasarlanan ve çıkarılan Gökkuşağı, Pusula, Beyan ve Ayna adlı gazeteler bünyesinde en iyi haber, en iyi spor haberi, en iyi röportaj, tasarım, çeşitlilik ve diğer dallarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

 

Ödülleri öğrencilere veren Ereğli basın çalışanları da, öğrencilerin çalışmalarında eksik gördükleri çalışmaları dile getirerek teşvik edici konuşmalar yaptılar.

 

Son olarak, genel klasmanda Gökkuşağı Gazetesi'nin birinci, Beyan Gazetesi'nin ikinci ve Pusula Gazetesi'nin üçüncülüğün açıklanması ve hediyelerinin verilmesiyle tören sona erdi.

 

Ödüller ilçede görev yapan yerel ve yaygın basın temsilcileri tarafından verildi.