Konu ile ilgili Kdz. Ereğli Belediye Basın Bürosu’nun haberi şu şekilde:

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal başkanlığında Belediye Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya, Başkan Yardımcıları Esra Alpago ve İbrahim Cöbek, Su ve Kanalizyon İşleri Müdürü Deniz Koca, Fen İşleri Müdürü Tayfun Tarhan, DSİ Bölge Müdürü Sait Umucu, DSİ Bölge Müdürlüğü Proje ve Teknik Ekibi ile DSİ personeli katıldı.

 

TÜM DERELERİN PROJELERİ HAZIR

Toplantı öncesi Belediye Daire Müdürleriyle bölgedeki tüm dereleri incelediklerini anlatan DSİ Bölge Müdürü Umucu, tüm derelerin belediye ile işbirliği içinde yapılacak olan ıslah, bakım ve tersip bendi, köprü gibi projelerinin hazır olduğunu belirtti.

 

TOPLANTIDAN GÜZEL HABER ÇIKTI

Başkan Uysal’da Karadeniz Ereğli’de bulunan Gülüç Irmağı Köprü ve Islah Projesi, Kabasakal Deresi Köprü ve Islah Projesi, Pençes, Sakindere, Güldere ve Alkaya Derelerinin de tersip bendi ve ıslah projeleri için yerinde yapılan incelemeler sonrası yetkililerle toplantı yapıldığını ifade etti.

Toplantı sonrası söz konusu projelerin tamamının DSİ-Belediye işbirliği ve uyumu içinde bir bir hayata geçirileceğini vurgulanırken, 2015-2016 yatırım programına da alındığını hatırlatıldı.