Düzce Ereğli Gaz Dağıtım yetkilileri abone olmayan binalarda kutu sökümüne başladı.

Kısa adı Dergaz olan Düzce Ereğli Gaz Dağıtım yetkilileri tarafından önceki yıllarda konmuş olan ancak bugüne kadar abonelik işlemini yaptırmamış binalara ait doğalgaz servis kutularının sökülmeye başlandığı bildirildi.
Diğer taraftan yatırımların devam ettiği Elmatepe, Belen Yenimahalle, Uzunçayır ve Kırmacı Mahallesi ile Hacı Eyüp Sokak'ta abone olan binaların doğal gaz servis kutuları konacağı da belirtilen açıklamada şu bilgiler verildi:
"Önceki yıllarda koyulmuş olan, ancak bugüne kadar abonelik işlemini yaptırmamış binalara ait doğal servis kutuları sökülmeye başlanmıştır.  2009 ve öncesi yatırım dönemlerinde binaların önüne konulmuş olan doğal gaz servis kutularından, abonelik işlemi yaptırılmamış olanlar dolayısıyla doğal gaz tesisatı olmayan binalara ait doğal gaz servis kutuları tespit edilmiş olup belli bir program dâhilinde sökülmektedir. Vatandaşlarımızın daha sonra farklı mağduriyet ve maliyetlerle karşılaşmamaları için abone talepleri en hızlı biçimde değerlendirilmektedir. Sökülen doğal gaz servis kutuları talebin daha yoğun olduğu diğer mahallelerde kullanılacaktır.
Diğer taraftan yatırımların devam ettiği Elmatepe, Belen Yenimahalle, Uzunçayır ve Kırmacı mahallesi ile Hacı Eyüp Sokakta sadece abone olan binaların doğal gaz servis kutuları koyulacaktır. Abonelik işlemi yaptırmamış olan binalara doğal gaz servis kutusu koyulmayacaktır. Vatandaşlarımızın daha sonra farklı mağduriyetler yaşamamaları için bir an evvel Doğal gaz aboneliklerini tamamlamalarında fayda vardır. Bu nedenle Dergaz yeni bir kampanya başlatmıştır."
Yeni bir kampanya başlatan Dergaz yetkilileri abonelik bedelinde kredi kartına 10 taksit, güvence bedelinde kredi kartına 3 taksit yapılmakta olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı:
"Yaklaşan kış ayları öncesi, abonelik ve güvence bedeli işlemlerini yaptırmak isteyen vatandaşlara kolaylık olması nedeniyle, Abonelik bedelinde kredi kartına 10 taksit, güvence bedelinde kredi kartına 3 taksit yapılmaktadır.  Hali hazırda en ucuz enerji kaynağı olan doğal gaz, temizliği ve rahatlığı düşünüldüğünde de yine vatandaşlarımızın 1. tercihi olmaya devam edecektir.   Özellikle mutfakta pişirme ve sıcak su ihtiyacı için doğal gaz kullanımı tüpe oranla kıyaslanamayacak derecede ekonomiktir.  Isınmada da kömürden %30 daha ucuz olan doğal gaza geçişte halkımıza kolaylık olması nedeniyle abonelik bedelinde kredi kartına 10 taksit, Güvence bedelinde kredi kartına 3 taksit uygulaması başlatılmıştır."