Kısa adı Dergaz olan Düzce Ereğli Doğalgaz Dağıtım Şirketinin doğalgaz kullanımını artırmak için yeni bir kampanya başlattığı belirtildi.
Abonelik bedelinde kredi kartına 10 taksit uygulamasının yapılacağı kampanya ile amaç doğalgaza geçmeyen konut ve işyerinin kalmaması.
Yeni kampanya ile ilgili bilgi veren Dergaz İşletme Müdür Yardımcısı Ender Onur, 2010 yılı içerisinde Elmatepe, Kırmacı ve Kepez mahallelerinde ki abone sayısının artmasını hedeflediklerini belirterek, "Kredi kartına 34 TL taksitle abonelik işlemlerini yaptırarak doğal gaz kullanımına geçilmesi durumunda hem ekonomi sağlanmış olacak, hem de Ereğli hava kirliliği açısından daha temiz bir çevreye kavuşacaktır" dedi.
Yapılan açıklama şu şekilde:
"Dergaz Bölgemizdeki Doğal gaz kullanımını artırmak için yeni bir kampanya başlatmıştır. Abonelik bedelinde kredi kartına 10 taksit uygulamasının yapılacağı kampanya ile şehrimizde doğal gaza geçmeyen konut ve işyerinin kalmaması hedeflenmektedir. Doğal gazın diğer yakıtlardan daha ucuz olduğu da vurgulanan kampanya ile gazını açtıracak abonelere güvence bedelinde de kredi kartına 3 taksit imkanı sağlanmaktadır.
Bu yıl daha çok Elmatepe, Kırmacı ve Kepez bölgesinden abone hedeflenmektedir. Kredi kartına 34 TL taksitle abonelik işlemlerini yaptırarak doğal gaz kullanımına geçilmesi durumunda hem ekonomi sağlanmış olacak, hem de Ereğli hava kirliliği açısından daha temiz bir çevreye kavuşacaktır. Doğal gazın mutfakta pişirmede ve sıcak su temininde kullanılması ile Tüpgaz' a oranla 6 kat tasarruf edilebilecektir. Isınmada da doğal gaz  kömüre oranla %30 elektriğe oranla 4 kat daha ucuzdur. Dolayısıyla bu kadar avantajlı bir yakıt olan doğal gazın kullanımının artması için yeni bir abonelik kampanyası başlatılmıştır.
Ayrıca Doğal gaz tesisatı yaptıracak olan vatandaşlarımızın Dergaz yetkili firmalar tesisatlarını yaptırmaları, yetkisiz firmaların yaptığı tesisatların kesinlikle kabul edilmeyeceğini önemle belirtiriz."