Türk Hava Kurumu (THK) Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Demirel, Kurban Bayramı'nda Zonguldak Merkez'de çok az sayıda deri toplandığını ifade ederken vatandaşların bu konuya duyarsız kaldığını söyledi.

THK Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Demirel, Kurban Bayramı'nın hüsranla geçtiğini söyledi. Zonguldak Merkez, Çaycuma ve Kdz. Ereğli ilçelerinde toplanan kurban derilerinin, sadece Devrek ve Gökçebey'de toplanan derilerin sayısına ulaşamadığını söyledi.
Devrek ilçesinde yaşayan vatandaşların geçmişten günümüze deri bağışlama konusunda fazlasıyla duyarlı olduğunu ifade eden Demirel, şöyle dedi:
Bu kurban bayramı yine hüsranla geçti. Merkezde 167 vatandaşımız büyükbaş kurban derisi bağışladı, 214 vatandaşımız da küçükbaş derisi bağışladı. Bu bağışlar bildiğiniz gibi kurumumuz tarafından değerlendiriliyor. Satışı gerçekleştirilip tekrar şehrimizdeki ihtiyacı olan vatandaşlarımıza yardım yapılıyor. Defalarca çağrıda bulunmamıza rağmen yeterli ilgi alakayı bulamıyoruz. Çaycuma ilçesinde 7 ton deri toplanmış, Kdz. Ereğli ve Alaplı 6 bin 250 ton, Devrek ve Gökçebey beraber 20 ton deri toplamış. Zonguldak-Çaycuma ve Ereğli'yi toplasanız Devrek'teki kadar etmiyor. Devrek bu hususta yine çok duyarlı oldu. Zamanında bir kaymakamımız bu konuda gerekli hassasiyeti göstermiş, vatandaşları iyi bilgilendirdi vatandaşlarımız bu duyarlılığı halen devam ettiriyor. 2008 senesinde aynı şeyi biz yapmıştık 12 tona yakın deri toplamıştık. Ramazan ayının yaza gelmesi, muhtarları bir araya toplayamamak hep bir etkendir. Sonuçta kanunla bunu toplama yetkisi THK'ya verilmiş, fakat bu hassasiyeti vatandaşa yansıtamıyoruz. Hutbelerde bu yapılmıyor. Ya bu işi kurumdan almaları lazım, ya da bu işi layıkıyla bu kuruma vermeleri lazım gelir. Biz sadece bu işin toplama işini yapıyoruz. Nedense vatandaş bu konuda gerekli hassasiyeti gösteremiyor. Devletin de bu işe bir el atması lazım gelir. THK ikinci önemli isimdir. THK topladığı her derinin hesabını kuruşu kuruşuna verir. Zonguldak bu husustaki duyarsızlığını devam ettiriyor.