Türk Hava Kurumu Kdz.Ereğli Şube Başkanı Muhammet Likoğlu, Kurban derilerinin toplanmasının beş kurum adına Türk Hava Kurumuna kanun gereği verildiğini belirterek, Türk Hava Kurumu dışında hiç bir kurum kuruluş kişilerin kurban derisi toplayamayacağı, toplayanlar hakkında da adli işlem yapılacağını açıkladı. Likoğlu açıklamasında, "Vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya ve kurban derilerini Türk Hava Kurumunun yetkili personellerine teslim etmeleri kanun gereği olup, toplanan derilerden elde edilen gelirler beş kuruma paylaşılmaktadır. Gelirlerin yüzde altmışı ilgili İl yada İlçenin Sosyal yardımlaşma vakfına, Kızılay'a, Çocuk Esirgeme Kurumuna, Diyanet Vakfına pay edilmektedir. Son yıllarda ülkemizde orman yangınları artmıştır, ormanlarımızı koruyabilmek için, orman yangınlarına anında müdahale gerekmektedir. Ülkemizde orman yangınlarını söndürmek için yeterli uçaklarımız maalesef yoktur.
Mevcut uçaklar Türk Hava Kurumuna ait olup, halkımız tarafından yapılan yardımlarla yangın söndürme uçak filomuzu genişletmek ve yeterli uçak alarak bu kutsal görevi ifa edebilmek için, değerli yardımlarınızı Türk Hava Kurumu olarak bekliyoruz.
Yaptığınız ve yapacağınız yardımlar için teşekkür eder, Kurban Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlar saygılar sunarız" dedi.