Eski milli futbolcu Ümit Karan, Ereğli’de faaliyet gösteren Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor taraftarlar dernek başkanlarıyla bir araya geldi.

Cehennemağzı Mağaralarında bulunan bir kafede ki görüşmede konuşan Karan, ilçedeki taraftar derneklerinin birlikte hareket etmesinin spor camiasının özlediği bir tablo olduğunu söyledi.

Futbolun kardeşlik olduğunu ve sporda şiddetin mutlaka önüne geçilmesi gerektiğini ifade eden Karan şu ifadelere yer verdi:

“Bir çok il, ilçe gezdik. Derneklerle karşılaştım. Buradaki sevgi ve birbirlerine olan saygıyı hiç bir yerde görmedim. Galatasaray, Trabzonspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe dernek başkanlarını kutluyorum. Tebrik ediyorum çok iyi örnek olmuşlar. İnşallah bunu diğer dernekleri de görür. Bu güzel örneğin devamını bekliyoruz. Futbolda kardeşlik vardır, rekabet tabi ki olacak ama bunu düşmanlığa taşımayacaksınız”

Taraftar Dernekleri adına konuşan Galatasaray Taraftarlar Derneği Başkanı Cevdet Öztürk, Türk futbolunun efsane golcülerinden Ümit Karan’ı ilçede ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Ereğli’de taraftar derneklerinin tüm ülkeye örnek olacak bir centilmenlik içerisinde olduğunu kaydeden Öztürk, “Ülkede son dönemlerde yaşanan sıkıntılar ortada. Diğer taraftar dernekler ile renklerin kardeşliği adı altında birlikte hareket ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde terör saldırılarında şehit olan asker ve polislerimiz için 4 taraftar derneği olarak mevlit okutturduk. Bizim sağladığımız bu birliktelik Türkiye’ye örnek olacak bir adımdır. Bir kez daha terörü lanetliyoruz, bu dönemde her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var” dedi.