Zonguldak Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin temel atma töreni dernek binası önünde gerçekleştirildi. Törene, Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Cangöz, Jandarma Alay Komutanı Albay Halil İbrahim Yaşatır, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektöre Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, Baro Başkanı Kerem Ertem, SP İl Başkan Yardımcısı Musa Yüce, SP İlçe Başkanı Yusuf Çetin, sivil toplum kuruluş temsilcileri, şehit aileleri ve yakınları katıldı.
Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan Zonguldak Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, 21997 yılında derneğimizi 36 şehit ailesiyle kurduk. Şuan ise Zonguldak genelinde 103 şehit ailesi bulunmaktadır.
Bunun yanı sıra terörle mücadelede gazi olan 54 gazimiz derneğimize üyedir. Bugün temelini attığımız derneğimizin gelirini şehit ve gazi çocuklarının ilkokuldan yüksek okula kadar eğitim giderleri için kullanacağız. Yeni dernek binamızın yapımında desteğini esirgemeyen bütün iş adamlarına teşekkür ediyor, başta Valimiz olmak üzere her kesimin desteğiyle en kısa zamanda bu inşaatımızı bitireceğimize inanıyorum" dedi.
Konuşmanın ardından tüm protokol temel atma töreni için inşaat alanına gelerek, Müftü Vekili Ahmet Silkin'in eşliğinde dua edildi. Ardından kurban kesilerek, temel atma işlemi gerçekleştirildi.