Çaycuma Esnaf ve Pazarcılar Dayanışma Derneği, önceki gün Esengin Caddesi Muslu İşhanı'nda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
Açılışa, Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Şen, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, Şoförler Odası Başkanı Barbaros Uçar, CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve çok sayıda esnaf katıldı. Çaycuma Esnaf ve Pazarcılar Dayanışma Derneği Başkanı İrfan Kabuk, yaptığı konuşmasında, "Bu derneği kurmayı 15 senedir düşünüyoruz. Ancak bazı koşullar nedeniyle bugüne kadar aksadı. Son dönemde ülkemizdeki kriz nedeniyle herkes mağdur durumda...
Buna istinaden Çaycuma'mız bölgemizin çekim merkezi olması diğer il ve ilçelerdeki esnafların ilçemize hücum etmesi, biz ve diğer grupların buna engel olamaması bizi bu derneği acilen kurmaya teşvik etti. İnşallah bundan sonra esnafımızın sorunlarını bu dernek sayesinde milletvekillerimizle, belediye başkanımızla, sivil toplum örgütlerimizle beraber bu sorunun önüne geçeriz. Derneğimizin tüm esnaf ve pazarcı arkadaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını dilerim" dedi.  Açılışa katılan Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ve Belediye Başkanı Mithat Gülşen de kısa bir konuşma yaparak Esnaf ve Pazarcılar Derneği'nin Çaycuma'ya hayırlı uğurlu olmasını dilediler.