Kdz.Ereğli Kültürünü Tanıtma Yayma ve Yaşatma Derneği Başkanı Yusuf Aslan, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında Dernek 2. Başkanı Yaşar Gümüş’ün darp edilmesini kınadı.

 

Aslan, “GMİS Armutçuk Şube Teşkilatlandırma Sekreteri, derneğimizin 2. Başkanı Yaşar Gümüş arkadaşımız, 17 Ocak Pazartesi günü Armutçuk’ta madenci kardeşlerimizi sendikal konularda bilgilendirmek adına yaptığı görüşmeler esnasında birkaç kendini bilmez, korkak ve madenci davasını derinden yaralayan darp olayını şiddetle kınıyoruz. Arkadaşımız hiçbir platformda yalnız değildir. Bizler her zaman haklı olduğumuz davalardan taviz vermeyeceğiz. Madenci kardeşlerimizden sendikal seçimlerin hız kazandığı bu yolda özverili, birlik ve dirliğini bozmadan, hiçbir proveke eyleme karışmadan davalarını demokrasi kuralları içerisinde alnından akan kömür karasının savunucularını seçmesini diliyoruz” dedi.

Yaşar Gümüş, iki kişi tarafından saldırıya uğradığını belirterek, "Bu arkadaşlar Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK)'nda çalışmıyor. Bunlar aracı ile nasıl buraya giriyorlar. Güvenlik zafiyeti mi var? Bu sorular bir an önce açıklığa kavuşmalıdır. Zaten bir süredir tehdit alıyordum” sözleri ile konuştu.

Bilindiği üzere Gümüş, Genel Maden İşçileri Sendikası Yönetim Kurulu’nun 12 Eylül referandum seçimlerinde “hayır” oyu kullanacağını açıklamasına rağmen GMİS Armutçuk Şubesi Teşkilatlandırma Sekreteri Yaşar Gümüş, “evet” oyu kullanacağını açıklamıştı. Yine Yaşar Gümüş, mevcut seçildiği yönetimle de ters düşmüştü.

Gümüş’ün seçim propagandası yaparken kurumun eski personel şube müdürü ile ilgili söylediği ağır ithamların ardından söz konusu kişinin oğlu tarafından darp edildiği iddia ediliyor.