Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu deprem politikalarının başarısız olduğunu öne sürdü.
Bacıoğlu Van ilinde meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki deprem Türkiye'yi yasa boğmuştur.  Ülkemizin büyük acılar yaşadığı 1999 depreminin üzerinden neredeyse 12 yıl geçmiştir. Ne yazık ki hala Türkiye depreme karşı eli kolu bağlı durumdadır. Aradan geçen 12 yılda yapılan çalışmalara rağmen depreme karşı ciddi bir mesafe kaydedemediğimiz açıktır dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

Deprem kuşağında olan ülkemizde yaşanan depremlere rağmen, inceleme ve güçlendirme çalışmaları yeterli yapılmamakta, depreme karşı tam anlamıyla önlem alınmamaktadır. Hükümetlerin politikalarında da''deprem'' ne yazık ki son sıralarda bulunmaktadır. Türkiye'de hükümetlerin deprem politikalarının başarısız olduğu bir gerçektir ve konuya popülist politikalarla yaklaşılması rahatsızlık vericidir.

Türkiye'nin bir deprem bölgesi olduğu unutulup, insan hayatı hiçe sayılarak yaptığımız binaların bize mezar olmasını sadece seyretmekteyiz. Yaşanan onca acıya rağmen hala ders almadığımız ortaya çıkmaktadır. Bu acıların yeniden yaşanmaması için, hem yetkililerin hem de vatandaşlarımızın daha duyarlı hareket etmelerini diliyor ve umuyorum ki artık deprem dolayısıyla yaşadığımız acılar geride kalır, Türkiye depremle yaşamayı öğrenebilir.