TMMOB'nin düzenlediği "Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği" konulu panel salondaki çelenklerden bir tanesi çok dikkatimizi çekti. Çünkü üzerinde bir şahıs ismi yoktu. Çelenkte; "Kdz. Ereğli T.S.O Yönetim Kurulu" yazıyordu. Oysa TSO'nun Meclis Başkanı Zeki Us ve Yönetim Kurulu Başkanının adı da Mehmet Genç idi. Çelenkte bu iki isim olmadan sadece "Yönetim Kurulu" ifadesinin bulunmasını "Örnek bir davranış" olarak kamuoyuna taşımak istiyoruz.
Adı üstünde "kamu kurumu" ibaresi bulunan tüm kurumlarda, başkan veya diğer yöneticiler değil kurum önemlidir. TSO Yönetimi burada kişileri değil de kurumu öne çıkararak çok ciddi bir "kamu" dersi vermiştir. Çünkü bu çelenkin parasını TSO ödemekte ve bu kurumun da tek geliri üyelerinden zorunlu alınan aidatlardır.
Kamu kurum ve kuruluşları; etkinliklerde kişisel tanıtımlar yerine kurumu tanıtan sorumluluk içinde kaldıklarında, temsil ettikleri kitlelerin de sempatisini kazanıyorlar.
Kdz. Ereğli TSO, meclis veya yönetim kurulu başkanı o çelengin parasını cebinden ödemediği sürece, "yönetim kurulu" ifadesini kullanarak, çok doğru ve güzel bir örneğe imza atmış olacaklardır.