Kdz. Ereğli’de kırsal kesimden bir genç dershaneye gitmeden de üniversite sınavlarının kazanılacağını kanıtlayanlar arasında yer aldı.

 

Kdz. Ereğli’nin Kıyıcak köyünden okul eğitimi boyunca hiç dershaneye gitmeyen Gökhan Akyüz, emeğinin hakkını sınavlarda başarıyı yakalayarak aldı.

Akyüz, taşımalı eğitim gördü ve  ilköğretimini üç okula taşınarak özveriyle tamamladı.Hatice Erdem Denizcilik Lisesini kazandı ve bu okulu da birincilikle bitirdi.Üniversite sınavlarına dershaneye gitmeden hazırlandı.Dördüncü sıra tercihi olan Kocaeli Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Otomotiv öğretmenliği Bölümünü kazanmanın coşkusunu yaşayan Gökhan Akyüz’e dershaneye neden gitmediğini sorulduğunda; “Babamın sürekli bir işi yoktu. Ailemizin başka geliri de yok.Ailemin beni dersaneye gönderecek durumu yoktu. Dershaneye gidemedim. Hatta okulda staja gittiğimde.aldığım parayı da babama verdim.Evde çalışarak üniversiteyi kazandım.Şimdi üniversite eğitimimi nasıl tamamlarım diye düşünüyorum” sözleriyle düşüncelerini ifade ediyor.

Eğitime yapılan hizmet en büyük ibadettir ilkesine inananların Gökhan Akyüz’e sahip çıkarak bir gencin yüksek öğrenim yapmasına katkı vermesi bekleniyor..