Alaplı Belediyesince Cumhuriyet Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen sinema gösteriminde, Dersimiz Atatürk filmi öğrencilere ücretsiz olarak izlettiriliyor.

Alaplı'da Atatürk'ün hayatından kesitlerin sunulduğu, senaryosu Turgut Özakman'a ait, Çetin Tekindor ve Halit Ergenç'in başrolleri paylaştığı 'Dersimiz Atatürk' filmini izleyen öğrenciler oldukça duygulu anlar yaşadı. Sabah seansında öğrencilerle birlikte filmi izleyen Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, film başlamadan önce öğrencilere hitaben yaptığı kısa konuşmada, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk, bütün dünyanın saygı duyduğu; büyük bir devlet adamı, büyük bir asker ve büyük bir önder. Onu bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz. Alaplı Belediyesi olarak üç yıldan bu yana 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Cumhuriyet ve Atatürk'ü konu alan filmleri öğrencilerimize sinema ortamında izletiyoruz. İlk yıl 120 filmini, ikinci yıl Veda filmini göstermiştik. Bu yıl da yine çok değerli bir yapım olan Dersimiz Atatürk filmini öğrencilerimizle buluşturalım istedik. Sinema gösterimi, 26 Ekim Çarşamba gününe kadar sürecek. Bütün öğrencilerimize, hatta yetişkinlerimize bu filmi izlemelerini tavsiye ediyoruz. 25 Ekim Salı ve 26 Ekim Çarşamba günü, saat:10.00 ve 14.00 seansında isteyen herkes filmi izleyebilir dedi.
Sinema gösteriminin sunulduğu eski Tansa binası üzerindeki Belediye Kültür Salonu'nu sinema ve konferans salonuna dönüştürmek için önümüzdeki ay çalışmalara başlamayı planladıklarını da ifade eden Çimenoğlu,, Bu salonu konferans ve aynı zamanda sinema salonu olarak vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı amaçlıyoruz. İlçemizdeki sinema salonu ek-sikliğini de bu şekilde gidermeyi planlıyoruz dedi.