Kısa adı GMİS olan Genel Maden İşçileri Sendikası Yönetim Kurulu 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Gününü kutladı.
GMİS Yönetim Kurulu adına bir basın açıklaması yapan Genel Başkan Ramis Muslu, 30 Ağustos Zaferinin Türk ulusunun dünyaya kendini kabul ettirdiği bir tarih olduğunu belirterek şunları söyledi:
"30 Ağustos tarihi, Türk ulusu olarak asla unutmamamız gereken bir tarihtir.
30 Ağustos, başta emperyalist işgal orduları olmak üzere tüm dünyaya bağımsızlık karakterimizi ve vatan sevgimizin gücünü gösterdiğimiz gündür.
Uzun yıllar savaşmış, silah gücü bitme noktasına gelmiş, yorgun ve yalnız bir uslun kazandığı bu zafer, sadece bölgemizin değil, dünya haritasının yeniden çizilmesinde belirleyici olmuştur.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları tüm imkansızlıklara rağmen Türk ulusuna olan güvenlerini kaybetmemişler, onun asırlardır koruduğu bağımsızlık karakterinden vazgeçmeyeceğini dünyaya göstermişlerdir.
Büyük zaferin 87. yıl dönümünde Türk Ulusunun birlik, beraberlik ruhunu parçalamak ve dünyanın bu en önemli coğrafyasında söz sahibi olmak isteyen emperyalist güçlere karşı tarihimizden aldığımız dersleri unutmayacağız.
Silahlı işgal kuvvetleriyle başarılı olamayan emperyalist güçlerin, bugün ekonomik ve kültürel saldırılarına karşı duracak bilgi ve birikime sahip olan ulusumuz çağdaş medeniyete ulaşma mücadelesinden vazgeçmeyecektir.
Kendi zenginliklerine sahip çıkma ve onları en verimli şekilde ülke ekonomisine kazandırma mücadelesini sürdüren maden işçileri ve Zonguldak halkı olarak 30 Ağustos ruhunu yaşatmaya devam edeceğiz.
Bu duygularla 87. yıldönümünde 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Gününü coşkuyla kutluyoruz."