Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap, yakın gelecekte ihalesi yapılacak olan Maden Müzesi için destek beklediklerini söyledi.

"MADEN MÜZESİ DEĞER KATACAK"
Önümüzdeki yıl yapımının tamamlanması beklenen Maden Müzesi'nin, kentimize büyük bir değer katacağını belirten Kasap, geçmişe dair elinde madencilik ile ilgili araç-gereç, belge, fotoğraf olan tüm kişi ve kurumlardan yardım beklediklerini kaydetti.
Zekai Kasap, önceki gün yerel bir gazeteye, elinde bu tip maden malzemelerinin olduğunu ve ciddi bir kurum çıkarsa verebileceğini söyleyen Elektrikçiler Odası Başkanı Ali Kaya'ya seslenerek, "Bu konuda bizden daha ilgili ve ciddi bir kurum olamaz. Arkadaşımızla görüşmeye hazırız"  dedi.

GONCA'YA GÖNDERME…
Zonguldaklı sanatseverlerin uğrak yeri olan Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nin restore işlemlerinin de yakında başlayacağını kaydeden Kasap, bu arada önceki Belediye Başkanı Secaattin Gonca'ya da sitem etti. Kasap, Gonca'nın galeri için ayrılan ödeneği başka yerlerde kullandığını sözlerine ekledi.İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap, "1900'lü yılların başından beri Tekel'in elinde bulunan Güzel Sanatlar Galerisi binasını restore ederek tekrar sanatseverlerin hizmetine sunmayı amaçlıyoruz. İhale ve onarım çalışmalarını hızlandırmak istiyoruz" dedi.