Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'nun (KESK) 21 Aralık'ta gerçekleştireceği bir günlük greve destek arayışları devam ediyor.
KESK Çaycuma Bileşenleri yapılacak olan bir günlük grev için DSP, Saadet Partisi ve HAS Parti Çaycuma ilçe örgütlerini ziyaret ederek destek istedi. Grevin bir hak arama eylemi olduğunu belirten KESK yöneticileri, sadece kamu emekçilerinin değil eğitim ve sağlık başta olmak üzere halkı doğrudan ilgilendiren birçok talebin 21 Aralık'ta dile getirileceğini vurguladılar. Çaycuma halkını greve destek vermeye çağıran KESK yöneticileri, Çaycuma'da hazırlıkların son aşamaya geldiğini belirterek, 21 Aralık Çarşamba günü saat 12.00'de Çaycuma Çarşı Meydanında toplanacaklarını burada yapılacak basın açıklamasının ardından da Atatürk Anıtı'na kadar yürüyeceklerini söylediler. DSP Çaycuma İlçe Başkanı Ersin Dilek, Kamu çalışanları taleplerinde haklıdır diyerek, 21 Aralık grevine parti olarak destek vereceklerini söyledi.
Saadet Partisi ziyaretinde konuşan SP Çaycuma İlçe Başkanı Hayri Kara da, yapılan yanlışlıkların karşısında olduklarını belirterek, KESK, sağlık ve eğitim alanında yaşanan birçok olumsuzluktan bahsediyor. Bu anlatılanları bizler de halka anlatıyoruz. Bugün okullarda 600 liraya öğretmen çalışıyorsa, 1 Ocak 2011'den itibaren herkesten sağlık pirimi kesilmeye başlanacaksa, buna karşı çıkmak gerekiyor. Saadet Partisi olarak yanlışların karşısında, doğruların ise yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz diye konuştu.
HAS Parti İlçe Başkanı Halit Öztürk ise, Parti olarak halkın aleyhine olan düzenlemelere, hak gaspına neden olan uygulamalara razı olmayız. Özellikle 1 Ocak'tan itibaren can yakacak olan GSS primine karşı çıkmak çok önemlidir dedi.