Açılış konuşmalarıyla başlayan toplantıda BAKKA Genel Sekreter Vekili Elif Acar, turizm altyapısının geliştirilmesi amacıyla 12 Milyon TL toplam bütçeli Küçük Ölçekli Altyapı ve dezavantajlı kesimi de gözeterek sosyal sermayenin ekonomik ve sosyal hayata katılımını sağlamak, toplumun tüm kesimlerinin yaşam kalitesini ve refah düzeyini yükseltmek amacıyla 8 Milyon TL bütçeli Sosyal Kalkınma Mali Destek Programlarına çıktıklarını ifade etti.

Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı öncelikleri doğal, tarihi ve kültürel açıdan potansiyeli olan bölgelerde turizmin geliştirilmesine yönelik fiziki altyapı çalışmaları ve alternatif turizmin geliştirilmesi için gerekli altyapı çalışmalarıdır.

Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı öncelikleri ise dezavantajlı grupların (engelli, kadın, çocuk, yaşlılar vb.) sosyal ve ekonomik hayata katılımlarının sağlanması için eğitim yoluyla işgücü piyasasına kazandırılması ile eğitim ve sosyal hizmetlerde yenilikçi yöntem ve uygulamalarla insan kaynağının geliştirilmesi ve hizmet kalitesinin arttırılmasıdır.

BAKKA Genel Sekreter Vekili Elif Acar, konuşmalarının ardından 2018 Yılı Küçük Ölçekli Altyapı ve Sosyal Kalkınma Mali Destek Programları Bilgilendirme sunumunu gerçekleştirdi. Sunumda programın amacı, öncelikleri, önceliklerle ilişkili olarak sunulabilecek örnek proje konuları, destek tutarı, uygunluk kriterleri, başvuru şekli ve yapılabilecek işlemler, bilgi edinme yöntemi ve yardım masası hizmetleri ile 22-30 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek eğitim toplantıları hakkında bilgi verdi.