Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal’ın Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’i makamında ziyaret ettiği bildirildi.

 

Bu ziyaret ile ilgili olarak üniversiteden şu açıklama yapıldı:

Rektörlük makamında gerçekleştirilen ziyarette Bülent Ecevit Üniversitesinin Zonguldak ve çevresine her anlamda değer kattığını vurgulayan Dr. Hüseyin Uysal, “Üniversitemizin son dönemde kaydettiği gelişmeleri yakından takip ediyorum. Ereğli’nin bir eğitim kentine dönüşmesinde en büyük pay elbette Üniversitemizin. Şehirlerin gelişmesinde üniversitelerin katkısının çok büyük olduğunu biliyor; Ereğli Belediyesi olarak Üniversitemizin yürüttüğü başarılı çalışmalara destek vermeye çalışıyoruz. Sayın Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer’e ve çalışma arkadaşlarına yürüttükleri çalışmalar için teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” şeklinde konuştu.


Rektör Özer de ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirttikten sonra Belediye Başkanı Uysal’a olumlu düşünceleri dolayısı ile teşekkür ederek, Üniversitenin ilçelerdeki tüm kampüsleri ile birlikte gelişmesi amacıyla sürdürülen çalışmalarda sağlanan desteklerden mutluluk duyduğunu ifade etti. Rektör Özer “Üniversitemizin bir sloganı var, Birlikte Başarıyoruz. Biz bunu söylerken sadece öğrencilerimizi, öğretim üyelerimizi, personelimizi ifade etmiyoruz. Üniversitemizin büyümesine katkı sağlayan, büyük ya da küçük destekler sağlayan tüm kesimleri de başarı ortağımız olarak görüyoruz.” dedi.


Ziyarette, Rektör Özer ve Başkan Uysal, Üniversite ve Belediye olarak bölgenin gelişiminin yanı sıra eğitim – öğretim alanında yapılabilecek ortak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu. Ziyaretin sonunda Rektör Özer, Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal’a Üniversitemizin hediyelerini sundu.

 

(Haber Merkezi)