Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, 1-2-3 Temmuz Sosyal Hizmetler Şenlikleri öncesinde, destekçi kamu kurum ve kuruluşları, işadamları, koruyucu aileler, kurum personelleri ve basın mensupları için Alaborina Restoran'da plaket töreni düzenledi.
Törene; Vali Erdal Ata, AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref,  Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Çaycuma Kaymakamı İsmail Kaygısız, Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, İl Tarım Müdürü Yusuf Akın, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Vural Evren, Baro Başkanı Kerem Ertem, önceki Baro Başkanı Erol Mekik, Kozlu önceki Belediye Başkanı Hüdai Dökmeci, İl Kültür Müdürü Zekai Kasap, İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, İş-Kur Müdürü Cemal Yiğit, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Muharrem Demirci, İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi, AKP İl Başkanı Hamdi Uçar, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü çalışanları ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı çocuk yuvası ve huzur evlerindeki muhtaçlar katıldı.
Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Melemez, açılış konuşmasında şunları söyledi:
"Daha önceleri huzurevlerinde yaşlılara, yatılı rehabilitasyon merkezlerinde özürlülere, yetiştirme yurtlarında gençlere ve çocuk yuvalarında kimsesiz çocuklara bakım hizmeti sunan bir kurumken, son yıllarda toplumun tüm sosyal sorunları ile ilgilenen bir kurum haline geldik. Aile içi şiddet, ailede evlilik sorunları, boşanma davalarında eşin ve çocuk hakları konusunda bilirkişilik, eşlerin psikolojik sorunları, kadın ve çocuk hakları, alkol, uyuşturucu ve fuhşu meslek edinenlere yönelik çok yönlü yardım hizmetlerimiz oldu. Yalnız tüm toplum sorunlarını kurumumuzun çözebilmesi mümkün değil. Bu konuda bize destek veren tüm arkadaşlarımız için bugün plaket töreni düzenledik. Katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum."
Ardından Vali Erdal Ata da destekçilere yönelik teşekkür konuşması yaptı ve plaket törenine geçildi.
Törende; Vali Erdal Ata, Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, Çaycuma Kaymakamı İsmail Kaygısız, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Alaplı eski Belediye Başkanı Ekrem Yazıcı, Kozlu eski Belediye Başkanı Hüdai Dökmeci, İl Defterdarı Ali Öztürk, İl Bayındırlık ve İskan Müdürü Kemal Memiş, İl Bayındırlık ve İskan Müdür Yardımcısı Hüsnü Işık, İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin ile destekçi iş adamlarına ve kentimizde yerel-ulusal bazda yayın yapan medya organları temsilcilerine plaket verildi.