Alaplı Aşağıdağ Köyü İlköğretim Okulunda 4 derslik ek bina inşaatı çalışmaları başlandığı bildirildi. Alaplı Aşağıdağ Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Servet Çümen, hayırsever iş adamlarının katkısıyla köylülerin desteği ile Okulumuzdaki derslik sıkıntısını gidermek amacıyla 4 derslik ek bina inşaatına başladıklarını söyledi. Gazetecilere açıklama yapan Çümen, "Okulumuzun ihtiyacı olan birçok sorunu iş adamlarımızın ve köylümüzün desteği ile çözmeye çalışıyoruz. Okulumuzu da derslik sıkıntısı vardı. Bölgemizdeki iş adamlarımızla görüşerek destek aldık. Köylümüz de inşaatın yapımında bize yardımcı oluyor.
Ayrıca Okulumuzun kantini eskiydi. Hayırsever bir vatandaşımız da kantin yapımını üslendi. Anne Çocuk Eğitim Vakfı (ACEV) tarafından Ana sınıf bölümümüz baştan aşağı yeniledi. Fen ve Teknoloji sınıfımız, sınıflardaki projeksiyonlar, sıralarımızın tamir ve onarımını hayırseverlerin desteği ile yapıldı ve alındı.
Ayrıca Okulumuzun 4 bir tarafına kamere sitemi kurduk.510 öğrencimize daha kaliteli Eğitim sunmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi. Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran ise konuşmasında, " Aşağı Dağ Köyü İlköğretim Okulunda güzel çalışmalar yapıldığını destek ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.