Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler uyuşturucu ile mücadele önemli başarılara imza atmaya devam ediyor. Kdz. Ereğli ve Alaplı'da piyasaya uyuşturucu sürüldüğü iddiasıyla düzenlenen operasyonda 14 kişi yakalanırken bunlardan 10'u çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Konuya ilişkin Zonguldak Valiliğinin açıklaması şu şekilde:

"Zonguldak İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar neticesinde İstanbul ilinden temin ettikleri uyuşturucu maddeleri Zonguldak ili Ereğli ve Alaplı ilçelerinde piyasaya sürdükleri bilgisi alınan M.T., L.T., B.T., H.Ş., U.K., U.A. isimli şahıslara yönelik olarak başlatılan çalışmalar neticesinde;

Düzce, Bolu, Kocaeli illeri ile Zonguldak ili Alaplı ve Ereğli ilçelerinde icra edilen (8) ayrı yakalama ve şüphelilerin yakalanması, delillerin ele geçirilmesi amacı ile Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyon neticesinde; (1) kg bonzai, (588) gr metamfetamin, (300) gr. niteliği tespit edilemeyen uyuşturucu, (5) gr. toz esrar, (13) adet kenevir bitkisi, (145) adet LYRCA uyuşturucu hap, (6) adet ruhsatsız tabanca, (2) adet ruhsatsız av tüfeği, (149) adet 9 mm fişek, (21) adet 7.65 mm fişek, (11) adet cep telefonu, (6) adet uyuşturucu kullanma aparatı, (2) adet hassas terazi ele geçirilmiştir.

Soruşturma kapsamında uyuşturucu madde ticareti ile ilgili olarak (14) şüpheli yakalanmış olup bu şüphelilerden (10)’u tutuklanmış (4)’ü adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır."