Kozlu beldesinde, mendireği aşan ve boyu 9 metreye ulaşan dalgalar beş balıkçı teknesini batırırken, onlarca tekneye zarar verdi.
Fırtına ve dev dalgaları bekleyen balıkçıların yardımıyla bazı tekneler zarar görmeden kurtarıldı. Limana bağlı bulunmasına rağmen dalgaların etkisiyle birbirine çarpan iki teknenin kırıldığı, mendireği aşan dalgalar nedeniyle 10'u aşkın balıkçı teknesinin de su alarak büyük tahribat gördüğü belirlendi. Teknelerinin başına gelenlerden bazıları, teknelerinin zarar görmemesinin sevincini yaşarken bazıları teknesindeki suyu boşaltmaya çalıştı. Balıkçılar, benzer tahribatlarla karşı karşıya kalmaması için mendireğin uzatılmasını istedi.
Havanın aydınlanması ile birlikte balıkçı barınağının yanındaki çocuk oyun ve park alanındaki tahribat ve dalgaların şiddeti ortaya çıktı. Dalgaların, parktaki parke taşlarını yerinden söktüğü, sahildeki çay bahçesi için yapılacak ilave tesisin demirlerini bile savurduğu görüldü. Savrulan demirleri ve sökülen parke taşlarını görünce şaşıran Kozlu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, beldenin hırçın Karadeniz'e karşı çok ağır bir sınavdan geçirildiğini ifade etti. Belde sahilini saatlerce döven dev dalgalara rağmen çok büyük bir tahribatın olmadığını belirten Yılmaz, Meteorolojinin tahminleri olan 7 ile 9 metre arasındaki dalga büyüklüğü, gerçekten beldemizde yaşandı. Bu uyarılar üzerine biz gerekli tedbirleri aldık. Ama bu sene hatta son 20 yıldır gördüğümüz, yaşadığımız en şiddetli dalgalardı. Özellikle mendireğe yapılacak çalışma, büyük önem aşıyor. 5 Temmuz'da ihalesi yapılan mendireğin yapım işi, değerlendirme aşamasında. Bu çalışmanın ardından bu tür olayların tamamen önüne geçebileceğiz.