Konuya ilişkin Kdz.Ereğli Belediyesi Basın Bürosundan gönderilen 



Belediye tarafından Bülent Ecevit Üniversitesi’ne (BEÜ) yaptırılan ve projeye altlık oluşturacak batimetrik harita çalışması başladı. Gülüç Irmağı’nın ıslahı ve Hamzafakıhlı ile Bölücek’i birbirine bağlayacak köprü yapım projesi ile  hem Hamzafakıhlı,Topçalı ve Bölücek deki taşkınların önüne geçilecek, hem de 10 köye ulaşım mesafesi ortalama 8 kilometre kısalacak.

Kdz. Ereğli Belediyesi sınırları içinde yer alan Gülüç Irmağının ıslahı ve Köprü Projesi öncesi batimetrik harita çalışmasını başlattı.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal belediye tarafından, Bülent Ecevit Üniversitesi Geomatik Mühendisliği Bölümü’ne yaptırılan ve Yard.Doç.Serkan Karakuş, Yard.Doç. Sedar Görmüş, Araştırma Görevlisi Gökhan Gürbüz ve Volkan Akgül tarafından yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.


2 gün sürmesi beklenen ve  suyun taban hareketleri ve derinliğini ölçecek batimetrik harita çalışması hakkında Başkan Uysal’ı bilgilendiren Yard.Doç.Serkan Karakuş,gerekli personel ve ekipmanla çalışmalara sabah saatlerinde başladıklarını ve yarın söz konusu çalışmayı tamamlayacaklarını söyledi.                                                        

Devlet Su İşleri(DSİ) tarafından yapılacak ve 28 milyon lira ödeneği olan proje öncesi ve sırasında belediyenin her türlü sorumluluğunu yerine getireceğini belirten Başkan Uysal, “Bu kapsamda Bülent Ecevit Üniversitesi’ne projeye altlık oluşturacak batimetrik harita çalışması yaptırıyoruz. Suyun tavan profilinin tespiti sonrası haritaya göre DSİ proje hazırlayacak.


Gülüç Irmağının ıslahı ve Hamzafakıhlı ile Bölücek’i birbirine bağlayacak köprü yapım projesi son derece önemli bu proje bittiğinde ırmak tabanı beton olacak ve Gülüç ırmağı daha temiz akacak ve olası taşkınların önüne geçilecek hem de Hamzafakıhlı, Topçalı Bölücek ve bu civardaki 10 köye ulaşım mesafesi ortalama 8 kilometre kısalacak. “dedi.

Uysal’a incelemeleri sırasında Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Cöbek ile Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Deniz Koca’da eşlik etti.

(Haber Merkezi)