AK Parti Belediye Meclis üyesi Hüseyin Öztürk, "CHP İlçe Başkanı Hüseyin Tosun, belediye meclis toplantısında görüşülüp konuşulmuş ve kapanmış bir konu hakkında sadece polemik oluşturmak, meclis üyemizi ve grubumuzu zan altında bırakmak amacıyla, “Atatürk anıtını Kadıköy’deki boğa heykeli ile kıyaslama cüretini göstermiştir” şeklinde aslı olmayan, kötü niyetli bir açıklama yapmıştır. Kendisini o gün sarf edilen sözleri tekrar okumaya, dilerse kayıtlardan tekrar dinlemeye ve vicdanını bir kez daha sorgulamaya davet ediyoruz." dedi.

Ak Parti Alaplı İlçe Teşkilatında düzenlenen basın toplantısında konuşan AK Parti Belediye Meclis üyesi Hüseyin Öztürk, geçtiğimiz günlerde CHP İlçe Başkanı Hüseyin Öztürk'ün basında yer alan açıklamalarına cevap verdi.


-Dürüst siyaset yapılsın

CHP ilçe başkanı tarafından basında yer alan haberlerin kasten çarpıtılarak başka yönlere çekilmeye çalışıldığını ifade eden Öztürk, "Nisan 2017 Belediye Meclis toplantısında, faaliyet raporunun görüşülmesi esnasında Atatürk anıtının sökülüp yerine daha büyük bir anıtın takılması ile ilgili Belediye Meclis Üyemiz Hüseyin Öztürk tarafından yapılan eleştiriler ve verilen örnekler, CHP ilçe başkanı tarafından kasten çarpıtılarak başka yönlere çekilmiş, ayrıca daha önceki meclis toplantılarından birinde, özetle Şelaleye şehit ismi verilmesi yakışmaz şeklindeki grup itirazımıza da “Ömer Halis Demir ismine karşı çıktılar” şeklinde,  gerçeklerle bağdaşmayan sadece halkımızı yanıltmaya ve belediye meclis üyelerimiz hakkında yanlış bir izlenim oluşturmaya yönelik açıklamalar yapılmıştır." diye konuştu.


-Haksız açıklama

"Öncelikle her kim olursa olsun, dürüst, açık ve etik siyaset yapmak zorundadır. Kısır çekişmelerden, karalayıcı, lekeleyici, polemik oluşturucu yöntem ve açıklamalardan hepimiz uzak durmalıyız. Biz görevde bulunduğumuz süre zarfında Ak Parti Teşkilatı ve Belediye Meclis üyeleri olarak bunu en önemli prensip olarak görmekteyiz. Böyle haksız bir açıklama basında yer aldığı için yine aynı yolla cevap vermek durumunda kaldığımız için de üzgünüz."


-Ne oluyor da Anıtımızı değiştiriyoruz?

"Meclis toplantısında bütçe harcamalarında ilçemizin ihtiyaçları ile ilgili önceliklerin doğru belirlenmesi gerektiği yönündeki eleştiriler esnasında Atatürk anıtı ile ilgili sarf edilen sözler aynen şöyledir; “Benim çocukluğumdan beri gördüğüm bir Atatürk anıtımız vardı. Bunu değiştirmenin anlamı nedir? Anıt gibi şeyler tarihi nitelik taşırlar. Avrupa’ya dünyanın değişik yerlerine gidenler görmüşlerdir. Yüzlerce senedir aynı yerde duran anıtlar vardır. Ne oluyor da biz anıtımızı değiştiriyoruz ki? Başka bir yere yenisini yapsaydık. Anıt gibi şeyler durdukları yerde tarihi nitelik kazanırlar. Onun sökülüp daha büyüğünün takılması bu tarihi özelliği yok eder. Çevre düzenlemesi esnasında benim çocukluğumdan beri gördüğüm, önünde saygı duruşunda bulunduğum anıtı söküp değiştirmiş oldunuz. O zaman mesela Eyfel kulesini de söküp yerine daha yüksek bir şey yapsınlar, Kadıköy Altıyolda bir boğa anıtı vardır oranın sembolü, onu söküp oraya da buzağı mı koysunlar mesela. Daha başka bir yere daha büyük bir anıt yapabilirdik neden değiştiriyoruz?” Şeklindeki açıklama ile anıtların tarihi ve sembolik değerlerine vurgu yapılmıştır. Bir boğa heykelinin ya da demir yığınından oluşan Eyfel kulesinin bile insanların hafızalarında değer kazanıp muhafaza edilmesi istenirken, sadece Türk halkının değil, tüm dünyada örnek bir lider olarak görülen Atatürk’e ait ilçemizdeki en eski anıtın sökülüp büyüğü ile değiştirilmesinin anlamsız ve gereksiz olduğu izah edilmeye çalışılmıştır."


-CHP İlçe başkanı eleştirilere tahammülü yok

"Ancak görülen o ki, bu tip eleştirilere tahammülü olmayan CHP ilçe başkanı, belediye meclis toplantısında görüşülüp konuşulmuş ve kapanmış bir konu hakkında sadece polemik oluşturmak, meclis üyemizi ve grubumuzu zan altında bırakmak amacıyla, “Atatürk anıtını Kadıköy’deki boğa heykeli ile kıyaslama cüretini göstermiştir” şeklinde aslı olmayan, kötü niyetli bir açıklama yapmıştır. Kendisini o gün sarf edilen sözleri tekrar okumaya, dilerse kayıtlardan tekrar dinlemeye ve vicdanını bir kez daha sorgulamaya davet ediyoruz."