Kdz. Ereğli Belediyesi’nin Kasım 2019 ayı Meclis toplantısında gündemdeki maddeler ilgili komisyonlara havale edildi. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, konuşmasında Erdemir’e ayrı tuttuğu konuşmasında yine OYAK’a yüklendi.

Posbıyık, Erdemir’den gelen tüm talepleri yerine getirdiklerini ve bu konuda duyarlı davrandıklarını ifade ettiği konuşmasında, ”Karadeniz Ereğli Geleceğine Sahip Çıkıyor” platformunun hazırlattığı broşürü ilk önce meclis üyelerine dağıttırdı. Broşürde, “Erdemir bizim Gözbebeğimiz” başlıklı bilgilerde, Erdemir’i öven ifadeler yer alıyor. Erdemir’in kamu hisselerinin OYAK’a satılmasının ardından ilçeye verdiği zararların bir bir anlatıldığı broşürde, OYAK’ın “Kâr odaklı anlayış”  ile Ereğli’yi küçülttüğüne dönük örnekler rakamlar ve fotoğraflarla yer alıyor. OYAK’ın “Endüstri Bölgesi” olmak için çalıştığına dikkat çekilen broşürde, OYAK; “Yasalara ve hukuka saygılı olmaya davet” ediliyor.

Oturumda gündemdeki maddeler ilgili komisyonlara sevk edildikten sonra kapanış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, mücadelenin ilçenin çıkarları için olduğuna vurgu yaparken  şunları söyledi:

“O’NU DA İŞE ALIN DERİM”

Yani Allah bana herhalde biraz akıl vermiş biraz akıllıyım herhalde ben. Eğer ben çıkarlarını düşünen biri olsam 5 yıl belediye başkanı seçilmişim oh Allah bana sağlık verirse 5 sene belediye başkanıyım. Keyfime bakarım. Kendi işime bakarım. Erdemir’in ne cürufuna kazandırırım ne torunlarımızın çocuklarımızın zehirlendiği kirli havaya bakarım. Ne tesise bakarım kral gibi yerimde otururum. Erdemir kırmızı halılar serer akşamları gider yemeğimi yerim mis gibi konuşma esnasında dayımın oğlu var onu işe alın derim işe alırlar ses çıkarmazsam Erdemir’in yaptığı yanlışlara. Halamın torunu vardı onu da bir işe alın derim onu da alırlar. Eğer çıkar düşünüyorsam 20 ton falanca sac tüccarından sac verdiler oradan ben yolumu bulurum derim. Ben niye böyle değilim ya. Siyaset işinde olsa ayıptır bunları söylemek.

TEHDİTLER GELİYOR

Biz Ereğli’nin menfaatleri için bütün siyasetçilerin ve Ereğli’de yaşayan insanların torunları çocukları için sağlığımız için büyük bir mücadelenin içerisine girdik. Yoksa ben de kendime bakarım herkesin kaçtığı gibi ben de kaçarım hiçbir şeye karışmam ne olursa olsun derim. Bak denize giremiyoruz deniz kirli metal balıklar öyle yakında göreceksiniz değerleri midye öyle. Ama maalesef bunlarla ilgilenen yok. İlgilenen olmayınca biz de Ereğli insanına aşık bir insan olarak bu işe gönül verdik bana gelmiyor mu tehditler dünyanın tehdidi geliyor. Ankara’dan da geliyor, Ordu ile kavga edemez, ordu benim her şeyim şeref duyuyoruz orduyla. Biz ordu için her şeyi yaparız her şeyimiz. Ama burada çocuklarımızı da torunlarımızı da zehirleyemezsiniz yani.

BOĞAZIMIZI SIKIYOR

Yılda 6 buçuk milyar para kazanacaksan buradaki insanları da hor görme. Sanayiciler ağlıyor, kitapçıkta göreceksiniz. Neler yazdığını göreceksiniz 60 bin dosya var şuan icrada. Sanayici perişan vaziyette niye Erdemir devamlı boğazımızı sıkıyor. Devamlı boğazımızı sıkıyor. Sıktırmam arkadaş, belediye meclis üyelerimizle beraber sıktırmayacağız.

ÇAMUR ATIYORLAR

Hep beraber mücadele edeceğiz. Ant ediyorum tek başıma da kalsam eylem yapılacağı zaman eylem yapacağım çünkü Ereğli halkının hakikaten saygıdeğer bir halk ama sessiz sakin kaderine razı olmuş vur tokadı ensesine ağzından lokmayı al. Onun için de işte hiçbir şeye itiraz etmediğimiz için bunu başka bir yerde olduğunu düşünün oldu mu? Ereğlililer daha fazla mı var Kırıkkaleliler mi biraz düşünmeye davet ediyorum herkesi. Biz biliyoruz belediye meclis üyelerimizle ben basın ile haber gönderiyorum düşünün biraz. Kavgacı diyerek bana çamur atmakla bir şey elde edemezsiniz benim de şevkimi kırarsanız mücadele edecek adam kalmaz o zaman. Bu Ereğli’ye sahip çıkmamız lazım. Bu vatandaşlardan oy aldık Ereğli’yi iyi yönetiriz diye biz o aldığımız oylarla buraya Ereğli’yi iyi yönetmemiz lazım.

Posbıyık, Karabük’te yaptığı temaslarla ilgili olarak da, demir çeliği yönetenlerin hepsinin Karabük’te yaşadıklarını belirtirken şöyle dedi:

EREĞLİLİ OLMADIKLARI İÇİN

Bak diyorlar Tıp Fakültesini kurduk fakülteler her birimiz yardım ediyoruz daha yeni 1 milyon para verdik diyorlar. Amatör spor takımlarına 500 milyar, araştırma için 600 milyar daya yeni verdik ama biz veriyoruz diyor. Ama seninkiler diyor Ereğlili olmadıkları için Ereğli’de yaşamadıkları için sizin yaşadığınız sıkıntıyı görmüyorlar diyor.

Maşallah Allah ziyade etsin 55 bin talebe işsizlik denilen bir şey yok, herşey dört dörtlük, ama ne yapmış çok takdir ettiğim bir belediye başkanı var bir mücadele büyük bir mücadele veriyor.

Herkes aklını başına almış burada doğup büyüdü bunun kaçak yolu yok. Ben buradan konuşuyorum meclis üyelerine anlatıyorum beni Erdemir maalesef duymuyor. Ama beni Ankara’dan İstanbul’dan gelenler arayıp tebrik edenler bile var. İngiltere’den beni arıyorlar mücadeleni tebrik ediyoruz Ereğli’yi yapılan zulmü buradan izliyoruz. Sendikalardan falan her taraftan arıyorlar yani Türkiye’de herkes duydu ama maalesef OYAK sesimizi duymuyor. Ama duyuracağız yasal yollarla demokratik yollarla sesimizi duyuracağız. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın.”

GÜNDEMDEKİ MADDELER

1.İlçenin Müftü Mahallesi 2445 ada, 3 parselde trafo alanı yapılmasına ait imar plan tadilat talebine ait komisyon raporunun görüşülmesi.

2.Belediyemiz 2019 mali yılı Gelir Tarifesinde ilave ve değişiklik yapılmasının görüşülmesi.

3.Ödenek aktarması yapılmasının görüşülmesi.

4.Belediyemiz 2020 yılı Performans Programının görüşülmesi.

5.Belediyemiz 2020 yılı ve izleyen iki yıl Gelir-Gider Bütçeleri ile Finansmanın Ekonomik Sınıflandırması Bütçesinin görüşülmesi.

6.Karadeniz Ereğli Belediyesi Özel Halk Otobüslerinin Çalıştırılmasına İlişkin Yönetmelikte değişiklik yapılmasının görüşülmesi.

7.Karadeniz Ereğli Belediyesi Taksi Durakları ve Ticari Taksi Çalıştırılmasına ait Yönetmelikte değişiklik yapılmasının görüşülmesi.

8.İlçenin Müftü Mahallesi Atatürk Bulvarı Nargile Evleri karşısında bulunan Süs Havuzunun bulunduğu alana Düren Kent Parkı isminin verilmesinin görüşülmesi.

9.Sözleşmeli personel istihdam edilmesinin görüşülmesi.

10.Belediyemizin bankalardaki mevduatları ile diğer tüm alacaklarının kamu hizmetine tahsis edilmesinin görüşülmesi.

11.İlçenin Göktepe Mahallesi 2378 ada 32 parselde kayıtlı taşınmaz ile 2378 ada 25 parselde kayıtlı taşınmazın mezarlık alanı olarak Belediyemize şartlı bağış yapılmasının görüşülmesi.

12.İlçenin çeşitli mahallelerinde bulunan mülkiyeti Belediyemize ait yoldan ihdas parsellerin satış veya takasının görüşülmesi.