CHP Kdz. Ereğli ilçe Örgütü’nden yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın  pankartlarının yasa dışı bir biçimde asıldığına bir vurgu daha yapıldı. İlçe Başkanı Hayrettin Kartal imzalı açıklamanın başlığı ise  “Kdz.Ereğli’de devleti arıyoruz”.

 

Kartal’ın açıklaması şöyle:

 

“Dün gece sahur sonrası AKP İlçe Yöneticileri pankart ve afiş asılması yasak olan kamuya ait  köprülere ve çarşı içinde yıkılan PTT yanına Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayip ERDOĞAN’ın pankartlarını yasadışı bir şekilde asmışlardır.

 

Sabahleyin CHP İlçe Başkanlığı olarak İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı ve Kdz.Ereğli Kaymakamlığı’na dilekçe ile şikayetimizi bildirmemize rağmen ve dilekçemiz İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne sevk edilmesine rağmen mesai  bitimi olan saat: 17:00’ye kadar hiçbir işlem yapılmamıştır.

 

Yasak yerlere asılmış olan pankartlar kaldırılmamıştır.

 

Kdz.Ereğli’de devlet yetkilisi yok mudur ? Kdz.Ereğli’de tarafsız bir devlet yetkilisi arıyoruz. Bu vurdumduymazlıkla demokrasi katledilmektedir.

 

Kdz.Ereğli’de Cumhurbaşkanlığı seçiminin huzur ve güven içinde geçmesi böyle sağlanamaz. Devlet yetkililerini acilen göreve çağırıyoruz.”

 

(Haber Merkezi)