İlçe Emniyet 22 Ağustos'ta Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şubesi önünde meydana gelen kavga ve aynı günün akşamı gerçekleştirilen yürüyüş ile ilgili açıklamada bulundu.

Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü, 22 Ağustos tarihinde Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şubesi önünde meydana gelen kavga olayı ve aynı günün akşamı Erdemir işçisinin belediye başkanını istifaya çağıran yürüyüşünde maytap atanların tespit edilip adli makamlara sevk edildiğini açıkladı. İlçe Emniyet Müdürlüğünden konuya ilişkin gönderilen yazılı açıklama şu şekilde:

TUTUKLAMA İSTEMİ

İLE MAHKEMEYE SEVK EDİLDİLER

22.08.2011 günü saat 12.00 sıralarında Kdz Ereğli Belediyesi önünde çoğu belediye personeli olan bir grup kalabalık tarafından Belediye Başkanına yapılan saldırıyı kınamak amacı ile bir basın açıklaması yapılmış ve bu basın açıklaması bitiminde bir grup vatandaş ve Belediye personelinin Türk Metal sendikası şubesi önüne siyah çelenk koyması istemesi üzerine sendika binasında bulunan Türk Metal Sendikasına üye bir grup ile çelenk koymak isteyen grup arasında tartışma çıkmış olaya ekiplerimizin müdahalesi ile şahıslar olay yerinden uzaklaştırılmış, bu olay ile ilgili İ.O ve S.Ç isimli şahıslar yakalanmış ve adli mercilere sevk edilmiş, savcılık tutuklama istemi ile mahkemeye sevk etmiş, Mahkeme tarafından şahıslara adli kontrol uygulanması kararı ile serbest bırakılmıştır. Ayrıca bu olay ile ilgili olarak soruşturma devam etmektedir.

2 BİN İŞÇİ VARDI

Yine bu olaylar ile ilgili olarak 22.08.2011 günü saat 17:00 sıralarında yaklaşık 2 bin kişilik Türk Metal Sendikasına üye Erdemir de çalışmakta olan işçiler Kdz Ereğli Belediyesi önünde Belediye başkanını protesto etmek amacı ile gösteri düzenlemişlerdir. Bu gösteri esnasında kalabalık grup içerisine kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından 4-5 adet Maytap atılmış ve bu esnada kısa süreli arbede yaşanmış ancak araya giren ekiplerimiz tarafından herhangi bir olumsuz olay yaşanmadan kalabalık grup yatıştırılmıştır.

AZMETTİREN O.B.

Ekiplerimizin yapmış olduğu araştırmalarda kalabalık içerisine Maytap atarak kaçan şahısların A.U ve Y.A isimli şahıslar olduğu tespit edilmiş ve şahıslar ekiplerimiz tarafından kısa süre içerisinde yakalanmışlardır. Şahısların yapılan tahkikatı esnasında kalabalığın içerisine Maytap atmalarını O.B isimli şahsın azmettirdiğini beyan etmeleri üzerine bu şahısta kısa süre içerisinde yakalanarak adli mercilere sevk edilmişlerdir.