Devrek Yazıcık köyünde yaşayan yardıma muhtaç iki vatandaşa devletin şefkatli eli uzandı. 80 yaşındaki kimsesiz Hasan Tabak huzurevine gitmek istemedi.
Devrek ilçesine bağlı Yazıcık köyünde ikamet eden yardıma muhtaç Hatice Durbal (84), Sosyal Hizmetler Devrek İlçe Müdürlüğü tarafından yaşadığı sağlıksız ortamdan alınarak ambulansla Devrek Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne yerleştirildi. Sağlık Bakanlığı Evde Bakım ve Sağlık Hizmetleri ekipleri tarafından yapılan araştırmada köyde yardıma muhtaç yaşlı ve 10 yıldan bu yana yatalak olarak yaşamını sürdürmeye çalışan Hatice Durbal'ı tespit etti. Hatice Durbal, ambulansla İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri tarafından yaşadığı sağlıksız ortamdan alınarak Devrek'teki huzur evine yerleştirildi. Komşuları, Hatice Durbal'ın 10 yıldan bu yana yatalak olarak yaşadığını, bir oğlu olduğunu ancak onunda hiçbir geliri olmadığından annesine bakmakta zorluk çektiğini ifade etti.  Köylüler, görme özürlü Hasan Tabak'ın (80) yıllardan beri yalnız yaşadığını ve kimsesi olmadığını, yaşamını Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve çevredeki komşuların yardımıyla sürdürdüğünü söyledi. Soysal Hizmetler Müdürlüğü ekiplerinin tüm ısrarlarına rağmen bir insanın yaşayamayacağı barakayı terk etmek istemeyen Hasan Tabak, "Beni huzur evine götüreceksiniz, ben oralara gitmem ben halimden memnunum" diyerek huzur evine gitmek istemedi.  Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Aziz Kalaycı, "Hasan Tabak'ı maalesef alamadık ekiplerimiz ve komşuları ikna edemedi. Ancak yaşadığı ortam inanılmaz derecede sağlıksız. Buradan bu vatandaşımıza yardımcı olmamız mümkün değil.
Ancak, jandarma ekiplerinden yardım isteyeceğiz, eğer burada kalırsa soğuk havalarda durumu daha da kötüleşecek. Bu arkadaşımızı burada bırakmayacağız" dedi.