Kdz.Ereğli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca (SYDV) 2019 yılında ihtiyaç sahibi 18 bin 17 vatandaşa yardım yapıldı.
Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 Ocak-31 Aralık 2019 tarihlerinde 18 bin 17 ihtiyaç sahibine 19 milyon 430 bin 447 lira yardımda bulunulduğunu belirtti. Bu rakam 2018 yılında 19 bin 284 kişiye 15 milyon 42 bin 358 lira olarak kayıtlara geçmişti.

"SERTİFİKALARI ÇEYİZİNİZE KOYMAYIN"
Yardımların çeşitli kalemler altında dağıtımının yapıldığı anlatan Çorumluoğlu, şunları söyledi: "İdarecilik yaşamında insanlara para vermek çok doğru bir yaklaşım değil. Bu vakfın en önemli amacı insanların kendi ayakları üzerinde durabileceği bize muhtaç olmayacağı duruma getirebilmek. İlçemizde açılan kurslar var. Bu sertifikaları alıp çeyize konulmasını ben doğru bulmuyorum. Kadınlarımız çalışsın, üretsin ve kendi ayakları üzerinde dursunlar. Vatandaşlarımıza istihdam alanı yaratalım ve onlar da çalışma emeklerinin karşılığını alsınlar, muhtaç duruma da düşmesinler. Vakfımızın asıl amacı bu" dedi.
Vakıf Mütevelli Heyeti'nde görev süresi dolan isimlere de Kaymakam Çorumluoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve Vakıf Müdürü Abdullah Hasçelik tarafından plaket ve teşekkür belgesi verdi.

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)