Kdz.Ereğli İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, evi barkı olmayan sokaklarda yatıp kalkan bazı vatandaşları dün polis gözetiminde Nevşehir’deki rehabilite merkezine göndermek amacıyla topladı.

Kdz.Ereğli İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ilçe merkezinde bakıma muhtaç, sokaklarda yatıp kalkan vatandaşları polis gözetiminde Kdz.Ereğli çarşı merkezinden 112 Acil Servis ekipleri ile alarak Kdz.Ereğli Devlet Hastanesinde tedavi altına aldı. Kdz.Ereğli İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Nejdet Kocaman’ın da bizzat başından sonuna kadar takip ettiği çalışmaların ardından yaptığı açıklamasında, “Kdz.Ereğli çarşı merkezinde bakıma muhtaç, sokaklarda yatıp kalkan, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı polis gözetiminde sağlık ekiplerimiz aracılığı ile ilk etapta Kdz.Ereğli Devlet Hastanesinde kısa bir tedavilerinin ardından Nevşehir’de bulunan bakım merkezine göndereceğiz” dedi.

ESNAF ŞİKAYETÇİ OLMUŞTU
Kdz.Ereğli çarşı merkezinde esnaf çevreye kötü koku yayan, işyerlerinden para alıncaya kadar da işyerlerinden ayrılmayan zaman zaman yoldan gelip geçen vatandaşlara laf atan kişilerin toplanmasına yönelik Kdz.Ereğli Kaymakamlığına şikayet dilekçesi vermişti.

DURSUN ZORLUK ÇIKARMADI
Sokaklarda yatıp kalkan Dursun isimli şahısta polisler tarafından Kdz.Ereğli Postanesinin hemen yanında kontrol altına alındı. Görevli polislere hiçbir zorluk çıkarmayan Dursun elinde bulunan bira şişesini tamamladıktan sonra hemen alt tarafta bekleyen ambulans aracına bindi.

ESNAFTAN TEŞEKKÜR
Kdz.Ereğli’de esnaflarda enazından söz konusu ihtiyaç sahibi kişilerin sefalet içerisindeki hayatlarının daha düzgün bir konuma geleceğini belirterek yetkililere gösterdikleri duyarlılıktan ötürü teşekkür ettiler. Gazetemiz muhabirine açıklamada bulunan bazı esnaflar, “Gerçektende çarşı merkezinde hem kötü koku hem de işyerlerinden para alıncaya kadar ayrılmıyorlardı. Bu kişilerin dev-letin korumasına girmesi bizleri onlar adına da sevindirdi. Çünkü daha düzenli temiz bir hayatları olacak” dediler.