Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi’nde Şubat 2011 itibari ile 3 yıl boyunca personellerin görevlerinden kaynaklanan tüm mali hesaplarının gerçekleştirileceği banka yapılan uzun görüşmeler sonrası Halk Bankası A.Ş. ile el sıkışıldı. Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi’nde uzun yıllar yetkiyi elinde bulunduran ve halen hastanedeki tek yetkili sendikası olan SES İşyeri Temsilcisi Aykut Doğanay ve SES Zonguldak Şube Sekreteri Zeki İbik en makul anlaşmayı sağladıklarını belirterek, “sağlık personeli arasındaki dayanışmayı ve paylaşımı istikrarlı şekilde sürdüreceğiz” dediler.

 

HÜKÜM AÇIK

Konuya ilişkin yapılan açıklama şu şekilde: Başbakanlığın 2007/21 sayılı genelgesi ve daha sonra yapılan değişiklikler gereği; maaş promosyonlarının tamamının personele eşit şekilde dağıtılması hükme bağlanmıştı. Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi’nde, Şubat 2011 itibarı ile 3 yıl boyunca personellerin görevlerinden kaynaklanan tüm mali hesaplarının gerçekleştirileceği bankanın tespiti için yapılan ihalenin Türkiye Halk Bankası A.Ş. tarafından kazanılması sonrası; 23 Aralık 2010 günü başlayan görüşmeler maratonu 10 Ocak 2011 tarihinde, geç saatlerde sonuçlandırıldı. İhale komisyonu; ilgili genelge gereği, Baştabip, hastanenin Yetkili Sendika Temsilcisi ve Müdür Yardımcısı tarafından oluşturulmuştu.

 

HASTANENİN YILDIZLARI İŞ BAŞINDA

Baştabip Op. Dr. Muharrem Erdem, hastanede yıllardır yetkiyi elinde bulunduran sendikanın (Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası SES) Temsilcisi Aykut Doğanayve Müdür Yardımcısı Yaşar Akçakaya’dan oluşan komisyon; ilgili bankayla 23 Aralık 2010 tarihinde görüşmeler maratonuna başlamıştı. Yaklaşık 16 kez bir araya gelen komisyon ve banka görevlileri, sağlık personellerinin avantajları için en sağlıklı anlaşmayı gerçekleştirdiklerini bildirdiler. Türkiye Halk Bankası Şube Müdürü Ali Bülent Varışlı ve bankanın bir diğer yetkilisi Özlem Çolak’ın, görüşmeler süresince hastane personellerinin parasal çıkarlarını göz ardı etmeyip sürece olumlu katkılarda bulundukları gözlendi. Komisyon üyeleri, banka yetkililerine çabalarından dolayı teşekkür ederek el sıkıştılar. Anlaşma gereği personel başına bin 200 lira belirlendiği belirtildi. Personeller, Şubat 2011 ve Ağustos 2011 olmak üzere, iki eşit taksitle promosyon ücretlerini alacakları ifade edildi.

 

ÇALIŞANLARA HİZMET

Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi’nde uzun yıllar yetkiyi elinde bulunduran ve halen hastanedeki tek yetkili sendikası olan SES İşyeri Temsilcisi Aykut Doğanay ve SES Zonguldak Şube Sekreteri Zeki İbik, uzun ve yorucu görüşmeler sonunda, tüm sağlık emekçilerinin haklarını koruyarak verili şartlar içerisinde en makul anlaşmayı sağladıklarını belirterek, “çalışanlara hizmet” anlayışı ışığında; sağlık personeli arasındaki dayanışmayı ve paylaşımı istikrarlı şekilde sürdüreceklerini belirterek, yıllardır emek kardeşliği çerçevesinde destek veren tüm hastane çalışanlarına teşekkür ettiler.