Köseağzı mevkisinde yaşanan toprak kayması sonucu kullanılamayan yol güzergahı trafiğe tamamen trafiğe açıldı yine Buruncuk-Kandilli arasında köstebek yuvasına dönen yol da 3 tona yakın yama malzemesi kullanılarak kapatıldı.

Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Özel İdare Zonguldak İl Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Kokulu, Kdz.Ereğli İlçe Özel İdare Müdürü Cevdet Yiğit, Kdz.Ereğli-Kandilli karayolunun Köseağzı mevkisinden yapımı süren çalışmaları yerinde inceledi ve yetkililerden konuya ilişkin bilgi aldı. Kdz.Ereğli Özel İdare Şantiye Şefi Kaan Güçer yapımı devam eden çalışmalar hakkında bilgi aktarırken, “İnşallah kısa sürede bu çalışmaları tamamlamak istiyoruz” sözleri ile konuştu.

BURUNCUK-KANDİLLİ
YOLUNDA DA ÇALIŞMA
Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay’da, yaklaşık 15 gün önce 200 metrelik bölümü kullanılamaz hale gelen Kdz.Ereğli-Kandilli yolunun Köseağzı mevkisinden geçen yola alternatif olarak başlatılan çalışmaların devam ettiğini Buruncuk ile Kandilli arasındaki yol güzergahında da iyileştirme gerçekleştirildiğini söyledi. Çay, “Kdz.Ereğli-Kandilli’ye alternatif yol olarak kullanılan ve Köseağzı mevkisinden geçen yolun bir bölümünde yaşanan toprak kaymaları nedeniyle ulaşım tamamen kesilmişti. Ekipler gelerek toprak kayması yaşanan yerin hemen yanından bir yol daha vurdular, ekiplerimizin özverili çalışmaları sonucu hem yol güzergahı trafiğe tamamen açıldı hem de yol güzergahı biraz genişletildi. Kandilli-Buruncuk arasında da yama çalışması gerçekleştirdik ve sorunu bu şekilde çözdük. Ben bu süreçte yoğun bir çalışma gösteren ekiplerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

TEŞEKKÜR ETTİLER
Özellikle Buruncuk sakinleri de Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay başta olmak üzere Özel İdare Zonguldak İl Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Kokulu, İlçe Özel İdare Müdürü Cevdet Yiğit, Ereğli Şantiye Şefi Kaan Güçer’e desteklerinden ötürü teşekkür ettiler.