Gazeteniz Önder?in 11 Kasım 2009 Çarşamba günkü sayısında yeralan, ?Protokolde Başsavcılık es geçiliyor? başlıklı habere Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi?den yanıt geldi.
Ekşi, Kaymakam, Amiral ve Belediye Başkanının ardından programı düzenleyen kurum adına Kaymakamlığın izni ile ödül verildiğini açıkladı. Çarşamba günkü gazeteniz Önder?de çıkan haber şu şekilde. ?Kdz. Ereğli 'de; Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Bele diyenin ardından Başsavcılığın gelmesi gerekirken, bazı resmi törenlerde Milli Eğitim Müdürlüğü 4. sıraya getiriliyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 10 Kasım Atatürk'ü Anma törenlerinde, dereceye giren öğrencilere ödüller verilirken, üçüncü sıradaki belediyenin ardından Milli Eğitim Müdürlüğü anons ediliyor. 4. sırada bulunan Başsavcılık ve beşinci sırada bulunan Dekanlığın da önüne geçirilen Milli Eğitim Müdürlüğü'nün resmi protokoldeki yeri çok gerilerde bulunuyor. Kamuoyunun da dikkatini çeken bu uygulamanın düzeltilmesi ve devlet protokolü kurallarına dikkat edilmesi bekleniyor?
Kaymakam Osman Ekşi gönderdiği yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi. ?Gazetenizin 11 Kasım 2009 Çarşamba günkü sayısında, ?Protokolde Başsavcılık es geçiliyor? başlıklı bir haber yayınlanmıştır. İlçemizde Milli ve Mahalli Bayramlar ile bazı anma programları, ilgili mevzuatlar çerçevesinde Kaymakamlığımız adına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenmektedir. Yine aynı programlar dahilinde Kaymakamlığın izni ve onayı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ilçemizde öğrenim gören öğrenciler arasında resim, şiir, kompozisyon yarışmaları düzenlemektedir. Yapılan programlarda derece elde eden öğrencilere ödülleri takdim edilirken ilk üç protokol sırasından sonra düzenleyen kurum adına Kaymakamlığın izni ile İlçe Milli Eğitim Müdürü ödül vermektedir. Bilgilerinize rica ederim?