Alaplı'da ilkokul, ortaokul ve lisede özel eğitime ihtiyaç duyan öğrenciler için hazırlanan "Destek Eğitim Odası"nda, 75 engelli öğrenci birebir eğitim görüyor.  Alaplı Çok Programlı Lisesinde eğitimini sürdüren hafif düzeyde zihinsel engelli Damla Arslan (15) sabah servis ile evinden alınarak okula getiriliyor.

 

AİLESİNE TESLİM EDİLİYOR

Derslerini yanı sıra branş öğretmeni İzzet Çalışkan ile birlikte teneffüs saatlerinde oyunlar oynayan Damla, 6 saatlik dersin ardından tekrar servis ile ailesine teslim ediliyor.  Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, yaptığı açıklamada, ilçede geçen yıl okullarda açılmaya başlanan özel eğitim odalarında 1 yılda 75 öğrenci çeşitli okullarda eğitim almaya başladığını söyledi.

 

DERSLERDEN GERİ KALMIYOR

İlçede özel eğitim gören öğrenciler için özel eğitim okulu açmak için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Çevik, şöyle konuştu:  "İlçemizde özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilerimiz için okullarda açtığımız özel eğitim sınıflarında branş öğretmenlerinden bire bir eğitim alan engelli öğrencilerimiz, bu sayede diğer arkadaşlarının aldığı derslerden geri kalmıyorlar. Burada onlar için her türlü ortam mevcut. Sabah servis ile evlerinden alınarak okula getiriliyor. Öğle izninde yemeklerini okulda yiyen öğrencilerimiz 6 saatlik eğitimin ardından yine servisle ailelerine teslim ediyor. Çok programlı Lisemizde de 5 hafif zihinsel engelli öğrencimiz özel eğitim sınıfında eğitim görüyor. Alaplı Çok Programlı ve Endüstri Meslek Lisesinde hafif ve orta ağırlıklı seviyede engelli öğrencilerimiz eğitimlerini alıyor."

 

"ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Cevat Çevik, ilçede dağınık şekilde eğitim alan 75 engelli öğrenci için Özel Eğitim Okulu adı altında yeni bir okul açmaya çalıştıklarını belirterek, "Okulumuzda inşaat çalışmaları sürüyor. Özel eğitim sınıfları sayesinde engelli öğrencilerimiz derslerine daha çok hakim ve okullarda her türlü sosyal etkinliklerde yer alıyorlar. Devletimize engelli öğrencilerimiz için açtığı sınıflar için çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

 

"OYUNLAR OYNUYORUZ"

Hafif zihinsel engelli öğrenci Damla Arslan ise okulda eğitim almaktan dolayı çok mutlu olduğunu vurgulayarak, "Sabah servisle okuluma geliyorum. Sonra tekrar servis beni evime kadar getiriyor. Burada çok güzel dersler yapıyoruz. Okumayı ve yazmayı öğrendim. Ayrıca teneffüs saatlerinde öğretmenimle oyunlar oynuyoruz.Ben çok memnunum." şeklinde konuştu.

Tolga Erdoğan da  okulda derslerinin yanı sıra güzel vakit geçirdiğini kaydetti.