Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu’nun, CHP Çaycuma İlçe Başkanı Tuncay Akyol ve bazı partililerle birlikte Çaycuma’nın Hacıosmanlar, Akçahatipler, Muharremşah ve Şenköy’e ziyarette bulunduğu şöyle bildirildi:

Vatandaşlara Anayasa Değişikliğinin içeriğini anlatan CHP Heyeti, ‘sadece kendiniz için karar vermeyeceksiniz; çocuklarınızın, torunlarınızın, doğacak olan evlatlarınızın kararlarını vereceksiniz. O yüzden çok iyi düşünerek oy kullanmak zorundayız’ diyerek 16 Nisan’da yapılacak referandumda ‘Hayır’ çağrısında bulundu.

Açıklamada şu bilgiler paylaşıldı:


“SEÇİMİN TELAFİSİ VAR. ANAYASA’NIN GERİ DÖNÜŞÜ YOK”

Köylerde vatandaşlara seslenen Turpcu, “önümüzdeki bir genel seçim değil, bir referandum. 16 Nisan’da parti seçmeyeceğiz. Genel seçim olsa, 4 yıl için karar verirsiniz, beğenirsiniz, beğenmezsiniz, 4 yıl sonra kararınızı değiştirebilirsiniz. Ancak 16 Nisan bir anayasa değişikliği referandumu, ülkeyi dört yılda bir yönetme meselesi değil. Bundan sonra nasıl yönetileceğinize karar verme meselesidir” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Turpcu’nun köy ziyaretlerinde yaptığı konuşmaların öne çıkan satırları şu şekilde: “Seçimlerin telafisi olur, ama önümüzdeki tuzaklarla dolu bir Anayasa değişikliğidir. Bu nedenle, alacağımız karar, memleket meselesi ve millet meselesidir. Alınacak kararların,  sadece kendiniz için değil, çocuklarınız, torunlarınız için olduğunu unutmayın. Gelecek nesillerimiz için karar alacağız.”


“ÜLKEMİZİ, ORTADOĞU’DAKİ DEVLETLERDEN AYIRAN CUMHURİYET VE ATATÜRK DEVRİMLERİDİR”

“Ülkemizi, Ortadoğu’daki devletlerden ve sınır komşularımızdan ayıran sadece fiziki sınırlar değil, Cumhuriyet'in ve Atatürk Devrimlerinin ta kendisidir. Türkiye bugün Ortadoğu coğrafyasının aydınlık yüzüyse, bu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Kurtuluş Savaşı Kahramanları sayesindedir. Şimdi tüm bu kazanımları bırakıp, geriye mi gideceğiz? Ülkemizi çıkmaz sokağa mı sokacağız?”


“KARARNAME DÜZENİ GELECEK”

“Bu Anayasa değişikliği teklifini yapanlar bile neyi teklif ettiklerini bilmiyorlar. Boş kağıda imzaları topladılar, üzerine ‘anayasa değişikliği’ yazdılar, milletin önüne koydular. Şimdi de milletten boş kağıda imza atmasını istiyorlar. Sakın ha diyoruz. Çünkü kanun düzeni kalkacak kararname düzeni gelecek. Bu içerikle malınıza, mülkünüze, paranıza, özgürlüğünüze bir anda el koyabilirler. ‘Evet’ çıkarsa, zaten devlet memuriyetini de kaldıracaklar.”

 “Yasama, yürütme, yargının tek kişiye bağlandığı, ülkedeki tüm kararların tek kişi, tarafından alındığı bir sistem ne kadar sağlıklı olabilir, 16 Nisan’da elinizi vicdanınıza koyup öyle oy kullanın.  Getirilmek istenen anayasanın örneği hiçbir ülkede yok, tarihimizde yeri yok. Böyle bir ucube Anayasa’yı hiçbir yerde bulmak mümkün değil. Partili Cumhurbaşkanlığıyla, devlet parti devleti olacak. O partiye mensup olmayan, desteklemeyen insanlar ne yapacak? Böyle bir devlet düzeni olmaz. Milletin egemenliğini tek adama devretmeye çalışan bu değişikliğe izin vermeyin. Sizdeki gücü tek kişiye teslim ederseniz, bir daha geri alamazsınız. Koskoca devletin tek kişinin elinde oyuncak olmasına izin vermeyin.”